Ο Π. Πετράς στο GRANDSPORT: «Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον πρωταθλητισμό – Η ακαδημία χτίστηκε από το μηδέν»

Μία σπουδαία επιτυχία κατάφερε η Κ15 της ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς μετά το σημερινό της 1-1 με την αντίστοιχη ομάδα της Παναχαϊκής, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της και «τσέκαρε» το εισιτήριο της για την φάση των Μπαράζ, που οδηγούν στο Final Four.

Ο… πρωτεργάτης της Κ15 του ΟΦΗ Παναγιώτης Πετράς μίλησε λίγες ώρες μετά την σπουδαία επιτυχία της ομάδας στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓 για την μεγάλη επιτυχία που έχουν καταφέρει τα… πιτσιρίκια την φετινή σεζόν.

ADVERTISING

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο χτίσιμο που έκανε η ΠΑΕ από την έλευση του Μιχάλη Μπούση στις ακαδημίες, δίνοντας μεγάλο βάρος σε αυτές και αυτό φαίνεται με τα αποτελέσματα αλλά και την εικόνα των… πιτσιρικάδων.

Τέλος μίλησε για τον στόχο των προπονητών στις ακαδημίες που δεν είναι άλλο από το να μπορέσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν τόσο ποδοσφαιρικά όσο και κοινωνικά…

Για το τι ενδιαφέρει την ΠΑΕ και τους ίδιους για τις ακαδημίες και την ανάπτυξη των νέων παιδιών: «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο στον ΟΦΗ, είναι το περιβάλλον των παιδιών, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και κοινωνικά.

ADVERTISING

Η διαδικασία εκπαίδευσης των παιδιών, σε κοινωνικό αλλά και αθλητικό επίπεδο, χωρίς να είναι πρωταρχικός στόχος η βαθμολογική συγκομιδή ή ο “πρωταθλητισμός”. Ιδιαίτερα στην Κ15, που αφορά παιδιά μικρότερα ηλικιακά».

Για την φετινή πορεία της Κ15 του ΟΦΗ: «Είμαστε χαρούμενοι που το γκρουπ κατάφερε πέραν των υπολοίπων διακρίσεων, να πετύχει και βαθμολογικές διακρίσεις, κάτι που ουσιαστικά το ίδιο το γκρουπ έδειξε να θέλει να τις διεκδικήσει, χωρίς εμείς να προσθέτουμε επιπλέον πίεση στα παιδιά, ζητώντας αποτελέσματα ή διακρίσεις.

Σίγουρα όλο αυτό, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα παιδιά, γιατί πέραν των υπολοίπων, πλέον μαθαίνουν πως να διαχειριστούν και τον πρωταθλητισμό και είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Εμείς αυτό που τους λέμε, ο δρόμος που έχουμε χαράξει, είναι ο δρόμος των Θεοδοσουλάκη-Αποστολάκη, που πέρασαν απ’ όλα τα στάδια, έφτασαν στην πρώτη ομάδα και διακρίνονται πλέον σε υψηλό επίπεδο.

ADVERTISING

Αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά, σε όλες τις ηλικίες, με στόχο μας να φτάσουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται στην πρώτη ομάδα, μέσα από τη διαδικασία ανάπτυξης που έχουμε ορίσει».

Για την πορεία των ακαδημιών από την έλευση Μπούση: «Είναι σημαντικό το ότι στα πέντε αυτά χρόνια της νέας εποχής, από την πρώτη ημέρα έλευσης του κ. Μιχάλη Μπούση και του κ. Γιάννη Σαμαρά, η ακαδημία «χτίστηκε» από το μηδέν, σε επαγγελματικά πλαίσια, ενώ φέτος με την έλευση του κ. Θοδωρή Ελευθεριάδη, κατάφερε να φτάσει σε τοπ επίπεδο από άποψη παροχών και οργάνωσης-λειτουργίας».

Για τις παροχές που έχει η ΠΑΕ στις ακαδημίες: «Σίγουρα, οι παροχές της ΠΑΕ έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί σημαντικά προς την ακαδημία, όπως για παράδειγμα το νέο γυμναστήριο, το νέο γήπεδο στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο που χρησιμοποιούν τα τμήματα υποδομής ως έδρα αλλά και άλλες παροχές που βοηθούν σημαντικά στην καθημερινότητα των παιδιών και βοηθούν έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η ακαδημία σε κορυφαίο επίπεδο και παράλληλα, όλοι μας να επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση των αθλητών, έχοντας όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να το πετύχουμε αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ