Ένα ακόμη βήμα για να πάρει αυτό που δικαιωματικά αξίζει η Εθνική!

Μια Εθνική που μασούσε… σίδερα, διέσυρε το Καζακστάν και πλέον έχει μείνει ακόμη ένα βήμα για τη πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας! 

Μια γενιά που έχει ακούσει πολλά, όμως με έναν αρτίστα στον πάγκο, έναν Ουρουγουανό τεχνικό ο οποίος έχει ακούσει τα… μύρια, βρίσκεται ένα βήμα από την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από 10 χρόνια και το Μουντιάλ του 2014!

Ο Γκουστάβο Πογέτ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή του status της Εθνικής, η οποία την τελευταία διετία, κόντραρε στα ίσα Γαλλία και Ολλανδία, μάλιστα υπήρξε απογοήτευση που δεν πήραμε έστω μια νίκη, που μας άξιζε, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες αντιπάλους στα… μέτρα μας και πλέον έχει τόσο την ποιότητα όσο και την ψυχολογία για να τελειώσει τη… δουλειά.

ADVERTISING

Όσα είδαμε χθες κόντρα στο Καζακστάν μας έφεραν ικανοποίηση! Μια Εθνική που από το πρώτο λεπτό έτρεχε σε όλο το γήπεδο, είχε την μπάλα στην κατοχή της και φρόντισε μέσα σε ένα τέταρτο να απαλλαγεί από το άγχος και στη συνέχεια να παίξει μπαλάρα.

Το παιχνίδι έκρυβε παγίδες, όμως ο Πογέτ πήγε άριστα διαβασμένος και κυρίως η Εθνική έδειξε απόλυτη συγκέντρωση από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ένα ματς στο οποίο δεν βρίσκεις κάποιον να ξεχωρίζει, με όλους τους ποδοσφαιριστές να κάνουν με το παραπάνω τη δουλειά τους και ήρθε αυτό το εντυπωσιακό 5-0, που θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να ξεφύγει σε… ιστορικά επίπεδα.

ADVERTISING

Ένας Μπακασέτας ο οποίος έχει γίνει ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Πέλκας πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τα «γαλανόλευκα», ο Μασούρας ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα των Καζάκων, ο Τσιμίκας ήταν… φαρμακερός με τις εξαιρετικές του σέντρες, ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν παντού στην επίθεση, ενώ αρμονικά λειτούργησε τόσο η μεσαία γραμμή όσο και η αμυντική, επιτρέποντας ουσιαστικά στην φάση του 20ου λεπτού, στο δοκάρι των Καζάκων, το οποίο είχε και αρκετή δόση τύχης.

Μάλιστα, το σημαντικό είναι πως ο Πογέτ έκανε και rotation, απέσυρε νωρίς τον Μπακασέτα, έδωσε ανάσες και σε άλλα παιδιά, ενώ όσοι ήρθαν και από τον πάγκο έπαιξαν άριστα.

Όταν βλέπεις έναν τέτοιο παικταρά όπως ο Κωνσταντέλιας να έρχεται από τον πάγκο, δείχνει πως αυτή η Εθνική έχει βάθος και είναι πραγματικά κρίμα να μην βρεθεί στα τελικά της Γερμανίας.

ADVERTISING

Μπροστά του η Γεωργία, σε ένα φανατικό κοινό, με τους Γεωργιανούς να θέλουν να ζήσουν την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους, τη πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Η Εθνική θα βρει μπροστά της έναν από τους καλύτερους παίκτες της τελευταίες διετίας, τον Κβαρκατσέλια, ο οποίος μάλιστα θα είναι ξεκούραστος (τιμωρημένος με Λουξεμβούργο) με την Γεωργία να είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και δεν θυμίζει σε τίποτα τον Καζακστάν, που η Ελλάδα το έκανε να φαίνεται σαν μια ομαδούλα της σειράς.

Την Τρίτη λοιπόν στις 19:00 στην κατάμεστη Τιφλίδα, η Εθνική έχει ακόμη έναν τελικό, τον τελευταίο πριν τα τελικά της Γερμανίας και δείχνοντας με τις εμφανίσεις την τελευταία διετία, πως την αξίζει 100% να βρεθεί στο Euro 2024…

Υπομονή μέχρι την Τρίτη λοιπόν, για το μεγαλύτερο ματς της τελευταίας δεκαετίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ