ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΓΕΙΑ και τώρα… Γεωργία για την Γερμανία! (vids)

Η Εθνική Ελλάδας, σε μια μοναδική εμφάνιση, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με τον Καζακστάν, επικρατώντας με 5-0 και πλέον θα παίξει με την Γεωργία στην Τιφλίδα την Τρίτη (26/03) για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στην Γερμανία! 

Η Ελλάδα μπήκε… φουριόζα και πρώτη απειλή στο 2ο λεπτό. Γέμισμα από τα δεξιά, ο Πέλκας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά. Ο Τσιμίκας ακολουθούσε, έκανε το σουτ από τα αριστερά εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά.

Στο 7′ η Εθνική κέρδισε πέναλτι! Μετά από γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, έκανε το σουτ στην περιοχή με τον κίπερ του Καζακστάν να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Πέλκας ανατράπηκε μετά από μαρκάρισμα στην περιοχή και ο Μάκελι έδωσε το πέναλτι.

ADVERTISING

Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Καζακστάν και έκανε το 1-0 για την Εθνική πριν ακόμη συμπληρωθεί το 10ο λεπτό της αναμέτρησης!

Η Εθνική πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 15ο λεπτό! Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Ελλάδα! Μετά από λάθος πάσα των Καζακών, οι παίκτες της Εθνικής άλλαξαν την μπάλα εξαιρετικά.

ADVERTISING

Ο Μάνταλος βρήκε τον Μασούρα στα δεξιά, εκείνος γέμιε στην περιοχή και ο Πέλκας πετάχθηκε, πήρε την κεφαλιά, σκοράροντας για το 2-0!

Στο 24′ δοκάρι για το Καζακστάν! Ο Τσιμίκας έχασε την μπάλα, ο Τσεσνόκοφ πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ από τα δεξιά εκτός περιοχής, ο Χατζηδιάκος έβαλε το κεφάλι του και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου σε μία επικίνδυνη φάση.

ADVERTISING

Στο 37′ τρίτο γκολ για την ΜΑΓΙΚΗ Εθνική. Εξαιρετικά ο Κουρμπέλης είδε την κίνηση του Μασούρα στα δεξιά. Ο Μασούρας πάτησε στην περιοχή, περίμενε τον Ιωαννίδη να βγει μπροστά, με το εξωτερικό πέταξε την μπάλα στον Έλληνα φορ, ο οποίο έβαλε το πόδι του για το 3-0!

ADVERTISING

Στο 40′ η Ελλάδα κάνει πραγματικά ό,τι θέλει και πετυχαίνει και τέταρτο γκολ πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Μετά από χαμηλή εκτέλεση κόρνερ, ο Τσιμίκας από τα δεξιά εντός περιοχής έκανε την σέντρα, ο Κουρμπέλης πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 4-0!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΕΛΛΑΔΑΡΑ να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 4-0, σε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ παράσταση!

Πρώτη φάση για τους Καζάκους στην επανάληψη. Στο 50′ σε σουτ του Σαμουρόντοφ από τα δεξιά, η μπάλα έφυγε άουτ, χωρίς να απειληθεί τρομερά η εστία της Ελλάδας.

Διπλή φάση για την Εθνική στο 51′. Γύρισμα του Μασούρα από τα δεξιά ο Μάνταλος σούταρε πάνω στα σώματα, εν συνεχεία ο Μπακασέτας πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Σάτσκι.

Στο 53′ σουτ του Ταπάλοφ, μπλόκαρε σταθερά ο Βλαχοδήμος. Στο 58′ ο Οράζοφ έκανε από μακριά το σουτ θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Βλαχοδήμο, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Βλαχοδήμος φώναξε για τον χώρο που άφησαν οι διεθνείς στον Καζάκο παίκτη.

Ένα λεπτό αργότερα, σέντρα από τα δεξιά, ο Βορογκόφσκι κινήθηκε πίσω από τον Μπάλντοκ, αλλά έπιασε την μπάλα με τον ώμο και αστόχησε.

Στο 77′ απείλησε η Εθνική. Ο Μασούρας είδε την κίνηση του Κωνσταντέλια που είχε έρθει κεντρικά, εκείνος στόπαρε, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 86′ η Εθνική πέτυχε και πέμπτο γκολ! Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, δύο παίκτες μαζί του Καζακστάν πήραν την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξσε στα δίχτυα. Αυτογκόλ του Ταπάλοφ!

Μέχρι το φινάλε, η Εθνική είχε σπουδαίες ευκαιρίες για ένα έκτο γκολ, με Γιακουμάκη και Μασούρα, με το σκορ να μην αλλάζει και την Εθνική την Τρίτη να διεκδικεί στην Τιφλίδα μια θέση στα τελικά του Euro 2024!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (68′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63′ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63′ Γιακουμάκης).

Καζακστάν: Σάτσκι (46′ Σαντιμπέκοφ), Καΐροφ (46′ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46′ Σαντιμπέκοβ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (78′ Αΐμέντοφ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ