Ο ΟΦΗ «δίπλα» στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού

Η ΠΑΕ ΟΦΗ για ακόμη μία φορά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό της πρόσωπο, προχωρώντας σε μία αξιέπαινη πράξη, καθώς ξεκινάει από σήμερα δράσεις κατά της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, όπου θα διαρκέσουν όλο το μήνα του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 συμμετέχει ενεργά για μια ακόμα χρονιά, με μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα διαρκέσουν όλο τον μήνα και θα ανακοινωθούν αναλυτικά εντός των προσεχών ημερών. Από σήμερα και με κορύφωση το μοναδικό εντός έδρας ματς εντός Οκτωβρίου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας θα σταθεί και πάλι δίπλα στις γυναίκες που δίνουν τον δικό τους αγώνα, όντας ήδη νικήτριες στη ζωή!

ADVERTISING

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου σχετιζόμενου με καρκίνο στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο εντοπίζονται περίπου 6.000 νέα περιστατικά, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των γυναικών ξεπερνά το 1.600.000 ετησίως.

Ο έγκαιρος εντοπισμός είναι ζωτικής σημασίας, καθώς 9 στις 10 γυναίκες καταφέρνουν να θεραπευτούν, χάρη στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία».

ADVERTISING

Τα σχόλια είναι κλειστά.