Με άνεση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Ηροδότος

Ο Ηρόδοτος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Τύλισο και με μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με 0-4 για να «τσεκάρει» το εισιτήριο του για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

06/03/2024 18:00
4η φάση - Κύπελλο ΕΠΣΗ - 2023-24

ADVERTISING

Πρώτη φάση στο 1ο λεπτό με ωραίο άνοιγμα Μολλά αριστερά για τον Μπάμπη που έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσαχάκη. Στο 6′ η καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο. Ασίστ – κάθετη Ξηρού στον Τσαμαντιώτη, πρόλαβε με δεύτερη προσπάθεια και μπλόκαρε ο Τσαχακης.

Ένα λεπτό μετά επικίνδυνο γύρισμα Μανιούδη από δεξιά, βγήκε έγκατα και έδιωξε σε κόρνερ ο Σταματάκης. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Μανιούδης, σουτ Καναβάκη πάνω στα σώματα και νέο κόρνερ από αριστερά. Και πάλι ο Μανιούδης στην εκτέλεση, κεφαλιά Παπάζογλου ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 12′ απευθείας φάουλ Χατζηδημητρίου με το αριστερό, η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σταματάκη. Στο 13′ ο Ηρόδοτος ανοίγει το σκορ. Εξαιρετική κάθετη του Γιαννικάκη, πανέμορφο γκολ από τον Γαρεφαλάκη που γύρισε φοβερά με το σώμα και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Τσαχάκη για το 0-1.

ADVERTISING

Στο 22′ νέα καλή στιγμή για τον Ηρόδοτο. Φάουλ Γαρεφαλάκη από αριστερά, κεφαλιά του προωθημένου Παγώνη έσωσε ο Τσαχακης, προβολή στη συνέχεια πεσμένος του κεντρικού αμυντικού των “μπλε”, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο. Πάσα Γαρεφαλάκη, δυνατό σουτ Τσαμαντιώτη από αριστερά μέσα στην περιοχή, απομάκρυνε με τα πόδια ο Τσαχάκης. Στο 27′ όμορφη συνεργασία Μολλά – Τσαμαντιώτη, ο δεύτερος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Τσαχακης.

Στο 28′ καλή στιγμή για την Τύλισο. Όμορφη συνεργασία Σπανουδάκη – Μανιούδη, σουτ του πρώτου από δεξιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ADVERTISING

Στο 30′ ο Ηρόδοτος απειλεί με σέντρα Γαρεφαλάκη από αριστερά, γυριστή κεφαλιά Τσαμαντιώτη από το πρώτο δοκάρι, η μπάλα πάνω από την εστία του Τσαχάκη.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, καθώς στο 35΄ έγινε το 0-2. Ο Τσαμαντιώτης έκανε το κόρνερ, ο Γαρεφαλάκης έκανε την προβολή στην κίνηση και νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσαχάκη.

Οι παίκτες του Βασίλη Κρασανάκη, που ήταν σε μεγάλα κέφια, πέτυχαν στο 37′ το 0-3. Φοβερή ατομική προσπάθεια και εκτέλεση Χίντρι από αριστερά μέσα στην περιοχή, η μπάλα “καρφώθηκε” ψηλά στην εστία του Τσαχάκη για το τρίτο γκολ του Ηροδότου, που είχε μάλιστα δοκάρι στο 42′ με βολίδα του Γαρεφαλάκη, που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

ADVERTISING

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά στο δεύτερο μέρος, με τον Τσαμανιώτη να έχει καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 49′ και τον Μανιούδη να απειλεί με εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό μετά.

Ο ρυθμός όπως είναι λογικός έπεσε στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Γαρεφαλάκη στο 72′ και τους δύο προπονητές, να προχωρούν σε αλλαγές, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Ένας από αυτός, ο Μπαρδάκης ήταν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σκοράροντας για το 0-4 στο 88′ από κοντά.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ