Γ. Σαμαράς: «Το πρότζεκτ δεν σταματάει – Ο Νιόπλιας είναι εδώ για να βοηθήσει τον ΟΦΗ»

Για τον νέο προπονητή, το πρότζεκτ, αλλά και τους τραυματισμούς μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σαμαράς στην παρουσίαση του Νίκου Νιόπλια, ως νέος προπονητής του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας: “Εύχομαι υγεία σε όλους στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Θα ήθελα να παρουσιάσω αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση τον κ. Νιόπλια. Ένας άνθρωπος όπου κοντά 40 χρόνια είναι μέλος της ομάδας και ιστορία της ομάδας Στις καλές και στις κακές στιγμές. Ένας άνθρωπος με τον απόλυτο σεβασμό από όλους μας. Εύχομαι το καλύτερο, με θετική ενέργεια και την απόλυτη στήριξη όλων μας. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για τον Νίκο. Είναι εδώ όπως και εμείς για να βοηθήσει την ομάδα”.

Για την κριτική των δημοσιογράφων: “Είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου που δεν θα αλλάξει. Πάντα θα υπάρχει η καλή, η κακή κριτική. Εμείς προσωπικά την διαχειριζόμαστε, ναι να ακούσουμε, να δεχτούμε και να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Δεν είναι όλα εύκολα στρωμένα με ροδοπέταλα. Έχει να κάνει με αυτό το κομμάτι, να είσαι δυνατός ψυχολογικά”

Για το αν υπάρξει προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο: “Θα υπάρχει άλλη μια προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”

Για την προσθήκη στο ιατρικό επιτελείο:Υπήρχαν κάποιες αλλαγές στον τελευταίο χρόνο στο ιατρικό επιτελείο . Πάντα υπήρχε σαν εξωτερικός συνεργάτης δεν άλλαξε κάτι”.

Για τους τραυματισμούς: “Τα περισσότερα παιδιά από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα το έχουν πάει σερί. Δεν έχουν ξεκουραστεί, είναι παιδιά που έχουν παίξει 60-70 σερί παιχνίδια. Είναι φυσιολογικό και παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Πρέπει να διαχωρίσουμε τους τραυματισμούς. Το ένα είναι τα σπασίματα, τα κατάγματα, οι χιαστοί και το μυϊκό. Για το πρώτο σκέλος δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι η ατυχία του ποδοσφαιριστή. Για τους μυϊκούς τραυματισμούς θεωρώ ότι είναι φυσιολογικά λόγω των συνθηκών από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα”.

Για το τι έκανε την διοίκηση να κρατήσει τον Σίμο: “Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τον Γιώργο, είμαστε εδώ για τον Νιόπλια”.

Για το αν μένει στην άκρη το Πρότζεκτ για να σωθεί η ομάδα:Το πρότζεκτ δεν μένει στην άκρη προχωράει κανονικά, όμως η ακαδημία λόγω covid δεν έχει δουλέψει. Το κύριο πρότζεκτ με έργα και βελτιώσεις στο ΒΑΚ και “Γεντί Κουλέ” προχωράνε κανονικά”.

Αν αλλάξει το πλάνο σε περίπτωση υποβιβασμού:Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θετική σκέψη. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την θετική πλευρά. Πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο από τον κάθε ένα. Κοιτάμε την θετική πλευρά. Δεν μπορούμε να λέμε για το μπάτζετ άμα πέσουμε ή όχι. Είναι δύσκολο ναι, όμως πιστεύουμε στο θετικό. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, να κάνει την κριτική του, όλα οκ, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε στον στόχο μας. Όποιος θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτό το κομμάτι καλώς. Όποιος θέλει την αρνητική σκέψη, εμείς θα απέχουμε”.

Ο Γιώργος Σαμαράς για τις μεταγραφές Ιανουαρίου: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, όμως θα απαντήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Σίγουρα θα γίνει μια τέτοια συζήτηση στο τέλος της χρονιάς. Δεν προσπαθώ να αποφύγω κάτι προς θεού. Εδώ είμαστε για να απαντήσουμε το οτιδήποτε την κατάλληλη στιγμή. Ο σχεδιασμός ήταν να μπει ένας παίκτης στην θέση 9. Εκείνη την περίοδο  είχαν γυρίσει παίκτες και δεν ήταν οικονομικό. Έχουμε 31 παίκτες και θεωρούμε ότι η ομάδα είναι καλά, έχει την ποιότητα. Η βάση υπάρχει από πέρυσι, δεν έγιναν τεράστιες αλλαγές. Τους πιστεύουμε στους παίκτες, να μείνουμε υγιής και με τον σωστό χαρακτήρα”.

Για την απόφαση του Ν. Νιόπλια:  “Δεν είδαμε τα στοιχεία του Νιόπλια τώρα. Τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Δεν είναι απόφαση της στιγμής. Η απόφαση έχει παρθεί και απλά επειδή το είπε και ο Νιόπλιας πριν, είναι μικρό το διάστημα μέχρι το Μάιο και μέχρι να ρθει ο προπονητής να μάθει την ομάδα, θεωρούμε το σωστό η λύση να βρεθεί μέσα από την ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, ο βασικός κορμός είναι από την περυσινή χρονιά. Υπήρχαν κάποιες ατυχίες, τραυματισμοί, όμως πρέπει να πιστέψουν οι παίκτες και εμείς στους παίκτες. Να παίξουν χωρίς φόβο και να βγάλουν αυτό που ξέρουν. Υπάρχει ποιότητα και να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση”.

Για το αν δεν παραιτούταν ο Σίμος θα παρέμενε στον παγκο: “Με το Αν, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Αν είχαμε κερδίσει την Λάρισα, αν είχαμε πάρει ένα δύο βαθμούς ακόμα θα ήταν αλλιώς. Τα δεδομένα είναι αυτά που είναι αυτή τη στιγμή. Αποδειχτήκαμε την κατάσταση μετά το ματς με την Λάρισα. Κοινή απόφαση όλων μας, χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν ο Νιόπλιας και συνεχίζουμε θετικά χωρίς ΑΝ”.

Για την αλλαγή προπονητή:Είναι μια υποθετική ερώτηση για το αν αργήσαμε ή όχι. Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους, προσπαθούμε μέσα από την θετική μας σκέψη να βοηθάμε είτε τον προπονητή, είτε τους παίκτες που δουλεύουν για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος η κατάλληλη στιγμή ήταν το Σάββατο και μετά η διαδικασία ήταν άμεση χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταλαβαίνουν όλοι και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, ότι η ψυχολογία τους είτε είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είτε θετικό πρέπει να κοιτάνε την επόμενη ημέρα”.