Ο ΠΣΑΤ στηρίζει τους αθλητές και ζητά να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών και ζητάει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις και να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που έκλεισαν χωρίς λόγο, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου είναι υποχρεωμένος βάσει του θεσμικού του ρόλου να πάρει θέση στα όσα περίεργα συμβαίνουν με μόνιμο «θύμα» τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για  το νέο ανεξήγητο και παράλογο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που επιβλήθηκε με αφορμή την πανδημία. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει οργή σε όλη την αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στους αθλητές και αθλούμενους.

ADVERTISING

Κάνουμε σαφές σε όλους τους τόνους ότι ο διαχωρισμός επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού αποτελεί ξεκάθαρη προσβολή για το εθνόσημο και την χώρα μας και υπονομεύει τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν καταγράψει  οι αθλητές και οι ομάδες μας. Δυστυχώς, εδώ και ένα χρόνο ζούμε το «θέατρο του παραλόγου», με αποφάσεις που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τα όνειρα χιλιάδων αθλητών.

Όποιοι και να φέρουν ευθύνη για αυτές τις απερίγραπτες παλινωδίες, μόλις τέσσερις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους καλούμε άμεσα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οι αθλητές τήρησαν τους υγειονομικούς κανόνες,  λειτούργησαν πειθαρχημένα κι έστειλαν τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ταυτοχρόνως σε όλες τις περιπτώσεις τίμησαν τα εθνικά χρώματα αν και δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν σωστή προετοιμασία. Για να μην πούμε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχονταν την μία… τρικλοποδιά μετά την άλλη.

ADVERTISING

Ο ΠΣΑΤ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επαναεξετάσουν τις αποφάσεις τους και να ανοίξουν άμεσα τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που έκλεισαν χωρίς λόγο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.