Στο «βαθύ κόκκινο» Ανώγεια και Φωκίδα

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, θα βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (06/03) ο Δήμος Ανωγείων και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι Δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς και Χανίων, ώτε να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα, ενώ σχετικά με την Λάρισα, μετά το δεύτερο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ αναστέλλεται η αναβάθμιση της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο».

Τα μέτρα που θα ισχύουν σε Ανώγεια και Φωκίδα είναι τα εξής:

ADVERTISING

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).
  • Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.Click to Hide Advanced Floating Content