Τσιτσιπάς: «Χάρηκα περισσότερο από τον Πέτρο»

Καλή η πρόκριση στα προημιτελικά του ABN World Tennis Tournament στο μονό, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει στο μυαλό του και το διπλό!

«Αυτό που ένιωσα χθες είναι τρεις φορές πιο όμορφο και συναισθηματικό σε σχέση με τα άλλα διπλά που έχω παίξει», είπε ο 22χρονος τενίστας σε ερώτηση του SDNA για τη χθεσινή (πρώτη) νίκη που πέτυχε με τον αδερφό του. «Είναι στόχος και αυτός να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερα διπλά με τον Πέτρο και να νιώσουμε αυτή τη χαρά όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Παίξαμε πολύ καλό τένις, το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο, δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι στα διπλά. Έχουμε μέλλον, πιστεύω».

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ χαρούμενος ο Πέτρος, αλλά νομίζω ότι εγώ ήμουν πιο χαρούμενος. Είναι κάτι το οποίο δεν νιώθω συχνά όταν παίζω. Το διπλό είναι άλλη μορφή του αθλήματος, αλλά την αγαπάω και αυτή. Μου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστώ κάτι με τον αδερφό μου και αυτό είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό».

ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά το μονό, αυξάνονται οι πιθανότητές του για το τρόπαιο τώρα που έχουν «φύγει» μεγάλα ονόματα του ταμπλό; «Δεν σκέφτομαι τον τίτλο, αύριο είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος γίνεται. Έχω δύσκολο έργο μπροστά μου, αλλά ελπίζω ότι θα είναι θετική η έκβαση».

Ο Στεφ δεν γνώριζε ότι αν νικήσει τον Καρέν Χατσάνοφ θα εκτοπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ από το Νο.5... «Δεν το ήξερα! Και δεν θέλω να ξέρω, για να πω την αλήθεια. Τώρα το είπες, όμως! Είναι σοβαρός αντίπαλος με καλά αποτελέσματα και τον ξέρω αρκετά καλά. Είναι από τους πιο κοντινούς μου φίλους στο tour. Δεν υπάρχει, όμως, φιλία στο γήπεδο, ο καθένας για την πάρτη του, δυστυχώς. Έχει μεγάλα όπλα, καλό forehand, σερβίρει πολύ καλά, κρατάει το backhand του. Έχει σχετικά γεμάτο παιχνίδι και αυτός ο αγώνας θα είναι ο πιο σημαντικός αυτής της εβδομάδας».