Άνετη πρόκριση για την Χαραυγή σε ματς με τέσσερα χαμένα πέναλτι!

Η Χαραυγή δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, επικρατώντας με 5-1 του Κόρακα, σε ένα παιχνίδι όμως που θα μνημονεύεται για τα τέσσερα χαμένα πέναλτι!

24/01/2024 18:00
3η φάση - Κύπελλο ΕΠΣΗ - 2023-24

ADVERTISING

Ο Κόρακας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε φάση με το σουτ του Χατζηδάκη να περνάει έξω στο 2′, όπως και η προσπάθεια του Φουστανάκη στο 9′. Μεγάλη στιγμή είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 12′ όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Φουστανάκης γύρισε παράλληλα, με τον Τσακιράκη να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Στην πρώτη της φάση στο ματς η Χαραυγή μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα στο 14′. Ο Ηρ. Καλαμιώτης βγήκε τετ α τετ μετά από ωραία συνεργασία και πλάσαρε άψογα στην αριστερή γωνία για το 1-0. Ο συνήθης ύποπτος, Χρήστος Νικολάου ήταν αυτός που έκανε το 2-0 στο 20′, ευστοχώντας σε τετ α τετ, ενώ το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε, καθώς στο 27′ έγινε το 3-0. Μετά από σουτ του Β. Βασιλείου. ο Αλεβιζάκης έδιωξε εντυπωσιακή, αλλά ο Ηρ. Καλαμιώτης από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ από κοντά.

Ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο χατ τρικ στο 30′  όταν πήρε τη μπάλα, την σήκωσε από αμυντικό, έκανε το γυριστό με τον Τσαγκαράκη να διώχνει με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή. Στο 31′ η κεφαλιά του Χρ. Νικολάου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ το σουτ του Μπουγά τρία λεπτά μετά μπλόκαρε ο Αλεβιζάκης. Στο 42′ έγινε το 4-0 όταν ο Χρήστος Νικολάου βρέθηκε στη σωστή θέση μετά από μακρινό σουτ του Προκόπη Νικολάου και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για ακόμα ένα τέρμα.

ADVERTISING

Στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ο Χρήστος Νικολάου κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Βαγγέλης Βασιλείου εκτέλεσε άουτ. Ο Κόρακας μπόρεσε να μειώσει με τον Γιάννη Χαμαλάκη να κάνει το 4-1 από κοντά στο 62′. Μάλιστα η ομάδα της Πόμπιας έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όταν στο 67′ ο Τσακιράκης έστειλε άουτ το πέναλτι που κέρδισε ο Φουστανάκης. Η αστοχία από την άσπρη βούλα δεν σταμάτησε εκεί. Η Χαραυγή κέρδισε δεύτερο πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μερκουλίδης, αλλά ο Αλεβιζάκης απέκρουσε! Σε ένα μοναδικό φαινόμενο που ίσως να μην έχει προηγούμενο, η Χαραυγή κέρδισε τρίτο πέναλτι δύο λεπτά μετά, στο 82′, με τον Προκόπη Νικολάου να σημαδεύει στο δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 83′ με ενέργεια του Ηρακλή Καλαμιώτη και τον Χατζηδάκη να βάζει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 5-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τη Χαραυγή να δείχνει τα… δόντια της και στο Κύπελλο, θέλοντας να κάνει μία μεγάλη πορεία και σε αυτή τη διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ