«Λύτρωση» με Κόνραντ και επιστροφή στην κορυφή για τον Εργοτέλη!

Ο Εργοτέλης ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 37΄ και ενώ τα…χρειάστηκε, με γκολ του Κόνραντ στο 75΄ πανηγύρισε μία ακόμη σπουδαία νίκη και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με αυτή τη νίκη κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του πρώτου γύρου και έδειξε ότι άφησε για τα καλά πίσω του την ήττα από την Δόξα Δράμας μεσοβδόμαδα. Για άλλο ένα παιχνίδι οι αλλαγές του Ταουσιάνη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον Ποζατζίδη που ήρθε από τον πάγκο να δίνει την ασίστ για το γκολ του Κόνραντ.

ADVERTISING

Ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε με τον Τσέλιο όταν μετά από κακή απομάκρυνση του αντίπαλου γκολκίπερ, πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής ωστόσο το σουτ του κόντραρε στους αμυντικούς.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν καθαρά για να κρατήσουν το μηδέν χωρίς να δημιουργούν προς την εστία του Κατσιμήτρου και να παίζουν όλοι πίσω από το κέντρο.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 30ο λεπτό όταν ο Κόνραντ έκανε μία εξαιρετική κάθετη στον Μανουσάκη εκείνος έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, ωστόσο ο Αστράς έπεσε και μπλόκαρε δύσκολα.

ADVERTISING

Στο 37΄ ήρθε η πιο καθοριστική φάση του πρώτου μέρους όταν ο Μπάλλας έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Άππι με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βεργέτης να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και να αφήνει τον Απόλλωνα με 10 ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Εργοτέλης ανέβασε την πίεση του κέρδισε 4 συνεχόμενα κόρνερ χωρίς να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

ADVERTISING

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης όπως ήταν φυσικό είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Σερβιλάκης από τα αριστερά και Κατσούρι από τα δεξιά ανέβαιναν συνεχώς χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάτι ενώ στο 64΄ σε μία αντεπίθεση ο Απόλλωνας έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Λύταινα ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κατσιμήτρο ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη στη συνέχεια ανέβασε στροφές και έκλεισε για τα καλά τον Απόλλωνα στα καρέ του. Η πίεση βρήκε αντίκρισμα στο 75ο λεπτό όταν ο Κοκκίνης έδωσε αριστερά στον προωθημένο Ποζατζίδη, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Κόνραντ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών!

ADVERTISING

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διαχειριστούν με σχετική ευκολία το πλεονέκτημα που απέκτησαν ενώ έχασαν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Πατρινό και το Μανουσάκη για να κλειδώσουν τη νίκη.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση με μακρινές μπαλιές, ενώ ένα μακρινό σουτ του Ομπράντοβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλωνας πήρε μέτρα και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να φτάσει στη σπουδαία εντός έδρας νίκη και να ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ κατέκτησε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του πρώτου γύρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Κατσούρι, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πεϊος(67΄ Κοκκίνης), Τσέλιος, Άππι(57΄ Μπουτσάκης), Κωστανάσιος(57΄ Μπουρσέλης), Κόνραντ(83΄ Πατρινός), Μανουσάκης.

Απόλλων Λάρισας: Αστράς, Γκόλιας, Καμπέρης, Μόρας, Σκούπρα, Λύταινας, Μπάλλας, Γιάκος(45΄ Καρίκι), Νύκταρης(68΄ Αθανασιάδης), Ομπράντοβιτς(40′ Μπάμπης), Σέχου(68΄ Μπαλογιάννης)

Ο Εργοτέλης θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Λάρισας στο Παγκρήτιο Στάδιο στο πλαίσιο της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League 2. Παρακολουθείστε στο Grandsport.gr, ζωντανά και λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα κάθε δύο λεπτά…

Τέλος! Ο Εργοτέλης πήρε μία ακόμη σπουδαία νίκη και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90΄ Έχουμε μπει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Περιμένουμε τα λεπτά του εξτρά χρόνου.

85΄ Αγγίζει το 2-0 ο Εργοτέλης ωστόσο ο Μανουσάκης νικήθηκε από τον Αστρά στο σουτ που επιχείρησε. Κόρνερ για τον Εργοτέλη.

84΄ Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Πατρινός έπιασε την κεφαλιά ωστόσο ο Αστράς μπλόκαρε!

83΄ Αλλαγή για τον Εργοτέλη, στη θέση του Κόρναντ περνάει ο Πατρινός!

82΄ Μακρινό σουτ του Γκουντρουμπή η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κατσιμήτρου.

80΄ Έχουμε μπει στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα, με τον Εργοτέλη να έχει πλέον το υπέρ του σκορ.

78΄ Τελευταία αλλαγή για τον Απόλλων στη θέση του Λύταινα πέρασε ο Γκουντρουμπής.

75΄ Γκοοοοοοολ για τον Εργοτέλη! Μετά από σέντρα του Ποζατζίδη που είχε περάσει πριν μερικά λεπτά στο παιχνίδι, ο Κόνραντ με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστρά και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

73΄ Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη, στη θέση του Πέϊου περνάει ο Κοκκίνης και στη θέση του Σερβιλάκη ο Ποζατζίδης.

72΄ Σέντρα του Τσέλιου, ο Μανουσάκης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μπλόκαρε ο Αστράς.

68΄ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα στη θέση του Σέχου περνάει ο Μπαλογιάννης και στη θέση του Νύκταρη περνάει ο Αθανασιάδης.

66΄ Ο Απόλλωνας έχει “κοιμίσει” τον Εργοτέλη ο οποίος παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπορεί να δημιουργήσει προς την αντίπαλη εστία.

64΄ Πρώτη ευκαιρία στο ματς για τους φιλοξενούμενους, ο Λύταινας βρέθηκε απέναντι από τον Κατσιμήτρο έκανε μία λόμπα, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

60΄ Έχει την κατοχή ο Εργοτέλης χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία προς την αντίπαλη εστία.

57΄ Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη, ο Κωστανάσιος εκτός και στη θέση του ο Μπουρσέλης ενώ στη θέση του Άππι περνάει ο Μπουτσάκης.

55΄ Σουτ του Κόνραντ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μόρα και ο Αστράς μπλόκαρε εύκολα.

50΄ Όπως ήταν αναμενόμενο ο Εργοτέλης έχει την κατοχή και προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων που παίζουν με παίκτη λιγότερο.

48΄ Σέντρα του Σερβιλάκη από τα αριστερά, μπλοκάρει ο Αστράς.

45΄ Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.

45΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα στη θέση του Γιάκου περνάει ο Καρίκι.

Λήξη του πρώτου μέρους, χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες. Με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 37΄ οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη.

45΄ Ένα λεπτό καθυστερήσεων για το φινάλε του πρώτου μέρους.

43′ Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Σερβιλάκης έκανε μία σέντρα από τα αριστερά οι αμυντικοί έδιωξαν τελευταία στιγμή προ του Τσέλιου που πήγαινε στην πορεία της μπάλας.

40΄ Αλλαγή για τον Απόλλων, στη θέση του Ομπράνοβιτς περνάει ο Μπάμπης.

37′ Αποβολή για τους φιλοξενούμενους! Ο Μπάλλας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Άππι και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

35΄ Χωρίς πολλές ευκαιρίες μέχρι στιγμής το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και να μην επιτρέπου στην ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη να δημιουργήσουν.

30΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Κόνραντ έκανε μία εξαιρετική κάθετη στον Μανουσάκη εκείνος έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, ωστόσο ο Αστράς έπεσε και μπλόκαρε δύσκολα.

26 Σέντρα σουτ του Μανουσάκη από τα αριστερά, ο Κωστανάσιος δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα και ο Αστράς μπλόκαρε.

25΄ Παιχνίδι κέντρου στα τελευταία λεπτά με τον Εργοτέλη να έχει την κατοχή χωρίς να μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων!

18΄ Έχει πάρει κάποια μέτρα ο Απόλλων Λάρισας χωρίς ωστόσο να απειλεί, ανώτερος ο Εργοτέλης σε αυτά τα πρώτα λεπτά.

13΄ Μακρινό σουτ του Άππι η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Αστρά.

11΄ Κίτρινη κάρτα στον Κατσούρι για μαρκάρισμα στον Σέχου στο χώρο του κέντρου.

8΄ Μπήκε πολύ δυνατά ο Εργοτέλης και έχει κλείσει τον Απόλλων Λάρισας στο αμυντικό του τρίτο.

3΄ Πρώτη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι. Μετά από σέντρα του Κατσούρι από τα δεξιά ο Αστράς έδιωξε λανθασμένα, ο Τσέλιος πήρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι ωστόσο καθυστέρησε ελάχιστα και οι αμυντικοί κόντραραν το σουτ που επιχείρησε.

2′ Πίεσε και έκλεψε ο Κόνραντ ωστόσο δεν κατέβασε σωστά τη μπάλα από την μπαλιά του Τσέλιου και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

1΄ Ξεκίνησε το παιχνίδι!

Βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες!

Σε περίπου 5΄ λεπτά η σέντρα στην ιδιαίτερα αυτή κρίσιμη αναμέτρηση για τον Εργοτέλη.

Έγιναν γνωστές και οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Κατσούρι, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πεϊος(67΄ Κοκκίνης), Τσέλιος, Άππι(57΄ Μπουτσάκης), Κωστανάσιος(57΄ Μπουρσέλης), Κόνραντ(83΄ Πατρινός), Μανουσάκης.

Αναπληρωματικοί: Τζελέπης, Νεράλ, Μπουτσάκης, Μπουρσέλης, Αλεξάκης, Ποζατζίδης, Πατρινός, Σαρρής, Κοκκίνης

Απόλλων Λάρισας: Αστράς, Γκόλιας, Καμπέρης, Μόρας, Σκούπρα, Λύταινας, Μπάλλας, Γιάκος(45΄ Καρίκι), Νύκταρης(68΄ Αθανασιάδης), Ομπράντοβιτς(40′ Μπάμπης), Σέχου(68΄ Μπαλογιάννης)

Αναπληρωματικοί: Γκέκας, Καρίκ, Μπαλογιάννης, Μπάμπη, Ντα Κάπο, Λούκας, Αθανασιάδης, Γκουντρουμπής, Τασιούλης.

Δείτε εικόνες από το ζέσταμα των δύο ομάδων:

Οι δύο ομάδες έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιούν το ζέσταμά τους πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Λάρισας, δεν ξεκίνησε καλά το φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο προέρχεται από δύο πολύ καλά αποτελέσματα, τη νίκη επί των Χανίων με 1-0 και την “λευκή” ισοπαλία με τον Λεβαδειακό.

Ο Εργοτέλης μετά από ένα εξαιρετικό σερί 7 αήττητων αποτελεσμάτων, στο οποίο σημείωσε 6 νίκες και μία ισοπαλία, γνώρισε την ήττα από τη Δόξα Δράμας με 1-0, η οποία ήταν και η πρώτη του εκτός έδρας τη φετινή σεζόν, ωστόσο με νίκη θα ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα πάρει τον άτυπο τίτλο του “πρωταθλητή” του πρώτου γύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ