Γ Εθνική: «Ερώτημα» συμμετοχής ή μη

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η οριστικοποίηση των εξελίξεων στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με την ΕΠΟ να αναμένεται ενδεχομένως και εντός της ημέρας, να αποστείλει «ερώτημα συμμετοχής ή μη» στο πρωτάθλημα, δίνοντας προθεσμία πέντε ημερών στα σωματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται εντός της ημέρας να ενημερώσει τα σωματεία πως όσα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, έχουν προθεσμία πέντε ημέρων για να δηλώσουν συμμετοχή.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής εάν η απάντηση των σωματείων θα είναι δεσμευτική και με άμεση ισχύ ή εάν το ερώτημα θα αφορά πρόθεση συμμετοχής ή όχι.

ADVERTISING

Πάντως, απο την ΕΠΟ τόνιζαν πως όσες ομάδες δεν συμμετάσχουν θα υποβιβαστούν, ενώ το πλάνο για το νέο πρωτάθλημα θα καταρτιστεί και θα αναπροσαρμοστεί και η προκήρυξη μετά το τέλος της προθεσμίας του ερωτήματος…

Τι θα κάνουν οι Κρητικές ομάδες

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι 14 από τις 16 ομάδες του 10ου ομίλου πήραν σαφέστατη θέση πως «δεν πρέπει» να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως από τις 16, οι 13 εκτός απροόπτου θα δηλώσουν κανονικά συμμετοχή.

ADVERTISING

Οι μοναδικές ομάδες που ήταν ξεκάθαρες πως ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού τους, θα εμμένουν στην αρχική τους απόφαση, ήταν ο Γιούχτας, η Δαμάστα και ο Άρης Ρεθύμνου και μένει να αποδειχτεί εάν θα κάνουν πράξη τα όσα υποστήριξαν ή εάν θα μεταπειστούν και τελικά θα «κατεβάσουν» τις ομάδες στο πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα 12-14 αγωνιστικών

«Υπάρχει χρόνος για 12-14 αγωνιστικές» αυτό υποστηρίζουν στην ΕΠΟ και αυτό απ’ ότι φαίνεται θα είναι και το «πλάνο» που θα ακολουθήσουν, όμως και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν και ίσως αναπροσαρμοστεί αναλόγως με τις συνθήκες και τις συμμετοχές.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.