«Ψηλά στην λίστα του ΟΦΗ ο Μάρεκ Παπζούν»

Συνεχίζεται το ψάξιμο για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και ψηλά στην λίστα βρίσκεται ο αναμορφωτής της Ράκοβ Μάρεκ Παπζούν, σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα. 

Ένας προπονητής με μεγάλο βιογραφικό και πολλές επιτυχίες βρίσκεται στο στόχαστρο για τον ΟΦΗ, με τον Πολωνό τεχνικό να είναι ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζεται, έχοντας επιδείξει ένα πλούσιο έργο με την πολωνική Ράκοβ, γνωστή σε όλους μας για τη παρουσία των Ελλήνων Γιάννης Παπανικολάου (έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στον Πλατανιά) και Στράτο Σβάρνα.

Ο έμπειρος τεχνικός πιστώνεται την αγωνιστική έκρηξη της Ράκοβ, καθώς όταν ανέλαβε το 2016, βρισκόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία και μέσα σε μια επταετία την οδήγησε στην κατάκτηση του παρθενικού πρωταθλήματος της ιστορίας της, προκαλώντας έκπληξη στην Πολωνία.

ADVERTISING

Στο τέλος της περσινής σεζόν, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, αναζητώντας την αγωνιστική του εξέλιξη, περιμένοντας μια πρόταση από ένα καλύτερο πρωτάθλημα, είναι αυτήν την στιγμή ελεύθερος, με τον ΟΦΗ μετά από τον Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος είχε και αυτός ένα γεμάτο και άκρως ενδιαφέρον βιογραφικό, να εξετάζει μια εξίσου ποιοτική επιλογή για την τεχνική του ηγεσία.

Εξάλλου, δεν είναι εύκολο για έναν τεχνικό να παίρνει μια ομάδα από την Γ’ Εθνική, να την οδηγεί στην πρώτη κατηγορία και στην κατάκτηση του τίτλου, με τον Πολωνό τεχνικό να αποτελεί μια εξαιρετική λύση, αν προχωρήσει η περίπτωση του, με βάση το βιογραφικό του. Παράλληλα, εξετάστηκε και για τον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας, χωρίς να προχωρήσει η περίπτωση του.

Το πολωνικό μέσο meczyki.pl για το ενδιαφέρον και τις επαφές με τον ΟΦΗ αποκαλύπτει: «Ο Μάρεκ Παπζούν ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα σε ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο 49χρονος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ελληνικό σύλλογο – ΟΦΗ. Το διάστημα 2016-2023, ο Παπζούν καθοδήγησε τη Ρακόβ με μεγάλη επιτυχία.

ADVERTISING

Την περασμένη σεζόν, οδήγησε αυτήν την ομάδα στη κατάκτηση του πρώτου πολωνικού πρωταθλήματος στην ιστορία. Μετά την αποχώρησή του από τους «Μένταλς», ο προπονητής δεν ανέλαβε καμία ομάδα. Τον Σεπτέμβριο, ήταν σοβαρός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πολωνικής εθνικής ομάδας.

Ακούμε ότι οι συζητήσεις του 49χρονου με τον ΟΦΗ είναι υπό εξέλιξη και, όπως μας λένε στην Ελλάδα, «κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση». Ο Χρήστος Δημητριάδης, ανάμεσα σε άλλους, θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του προπονητή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ