«Υποψήφιος για τον πάγκο του ΟΦΗ ο Γκ. Τόμιτς»

Κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Γκόραν Τόμιτς είναι από τους υποψήφιους προπονητές για διάδοχος του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Συγκεκριμένα, τα κροατικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Γκόραν Τόμιτς είναι από τους υποψήφιους προπονητές για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.

Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο της Ελλάδος, καθώς το 1998 έπαιξε μπάλα στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ, όταν και αποκτήθηκε τότε από την Ενωση με τη μορφή του δανεισμού από την ιταλική Βιτσέντζα.

ADVERTISING

Ο παλαίμαχος στράικερ, 46 ετών πλέον, όταν «κρέμασε τα παπούτσια» παρέμεινε στο χώρο ως τεχνικός και ξεκίνησε από τη Σίμπενικ, ενώ μετά εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στην Ιστρα, σε clubs της Κίνας, στη Ριέκα και πέρσι τελευταία του ομάδα ήταν η Αλ Νασρ του Ντουμπάι.

Μάλιστα το 2022 αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν στην πατρίδα του (ήταν στη Ριέκα), ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και το 2014 στην Κίνα, όταν και εργάζονταν στην Beijing Baxy.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα της germanijak.hr: «Αυτό που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στα μέσα ενημέρωσης και ό,τι έχουμε μάθει από τους Έλληνες συναδέλφους μας, καθώς και από ορισμένες άλλες πηγές, είναι ότι ένας από τους υποψηφίους για τον διάδοχο του Νταμπράουσκας είναι ο Γκόραν Τόμιτς.

ADVERTISING

Σύμφωνα με όσα ανακαλύψαμε, ο Τόμιτς βρίσκεται στη σύντομη λίστα, μαζί με άλλους δύο πιθανούς νέους προπονητές του ΟΦΗ, πράγμα που, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα επιλεγεί. Ο Τόμιτς έχει επίσης χτίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ελλάδα, έπαιξε στην ΑΕΚ, και το βιογραφικό του ως προπονητής δεν είναι άδειο, επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι άνεργος και αποτελεί σοβαρή επιλογή για την έλευσή του στην Κρήτη.

Το όνομα του διαδόχου του Νταμπράουσκας θα πρέπει να είναι γνωστό σε λίγες ημέρες, και δεν εξαιρείται να δούμε τον πρώην προπονητή της Χάιντουκ να διαδέχεται τον πρώην προπονητή της Ριέκα. Έχει ήδη αναφερθεί αρκετές φορές ως υποψήφιος για τον πάγκο του Ντιναμό, της Χάιντουκ, του Οσίεκ… και η τελευταία του εργασία ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Αλ Νασρ».

Το δημοσίευμα της sportske.jutarnji.hr αναφέρει: «Ενώ λύνονται οι λεπτομέρειες και περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση (για την λύση συνεργασίας με Νταμπράουσκας), στον σύλλογο εργάζονται για την εύρεση νέας λύσης στον πάγκο. Κατά τις πληροφορίες μας, ένας από τους σοβαρούς υποψήφιους για τον πάγκο του ΟΦΙ είναι ο κροατικός ειδικός Γκόραν Τόμιτς, τον οποίο πρόσφατα συνδέθηκε με την ανάληψη των πάγκων του Διναμό και του Χάιντουκ, ενώ είχε εξεταστεί και για τον πάγκο του Οσίεκ.

ADVERTISING

Ο Τόμιτς προηγουμένως είχε επιτύχει την επιτυχημένη καθοδήγηση της Λοκομοτίβα, της Ριέκα και της Αλ Νασρ, και προτού αυτό, εργαζόταν ως βοηθός του θρυλικού Σβεν Γκόραν Ερίκσον. Είναι χωρίς δουλειά από το καλοκαίρι, όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Αλ Νασρ».

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ