Δημήτρης Λιγνάδης: Παρέμβαση εισαγγελίας για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με το αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στόχος της έρευνας να διερευνηθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

ADVERTISING

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.

Το πρωί η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου μετανάστευσης κατέθεσε υπόμνημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά αφορούν την περίοδο 2017-18.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή newsbeast.gr
Click to Hide Advanced Floating Content