Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό η παραλιακή του Ηρακλείου – Ένταση στο στέκι του Τηγανίτη

Τα τελευταία 24ωρα, στο κέντρο του Ηρακλείου, η αστυνομική παρουσία είναι παραπάνω από εμφανής.

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας στην παραλιακή του Ηρακλείου καθώς σήμερα η ημέρα είναι ασφυκτική αφενός λόγω των μέτρων στο γήπεδο και τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ αφετέρου λόγω συνέλευσης που έχουν μέλη του Τηγανίτh,

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων επί της παραλιακής, άτομα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στον χώρο της συνέλευσης. Τα μέλη της συνέλευσης έχουν διαδικτυακά και τηλεφωνικά απευθύνει κάλεσμα σε πολίτες προς υποστήριξη. Μάλιστα, ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 70 άτομα προς συμπαράσταση στα μέλη της συνέλευσης.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως η συνέλευση γίνεται στον χώρο, όπου είναι η έδρα του αθλητικού σωματείου Τηγανίτης που είναι ομάδα που υποστηρίζεται από τους αντιεξουσιαστές. Όπως λένε οι πληροφορίες, δύο διμοιρίες έχουν παραταχθεί απ’ έξω και ζητούν απ’ όποιον βγαίνει να ελέγξουν την ταυτότητά του, σε διαφορετική περίπτωση, όποιος δεν έχει ταυτότητα, του γίνεται προσαγωγή. Επί τόπου έχουν σπεύσει και 8 δικηγόροι που κλήθηκαν από κάποια άτομα που βρίσκονται στο χώρο της συνέλευσης.

Οι ελεγχόμενοι ρωτούν τους αστυνομικούς «Είμαστε ύποπτοι για κάποιο έγκλημα;» και καταγγέλλουν ότι η όλη αστυνομική επιχείρηση είναι παράνομη, τη χαρακτηρίζουν ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως αστυνομικοί προσήγαγαν και ένα μέλος του Δ.Σ. ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης παραμένουν στον χώρο. Τα μέλη της συνέλευσης είναι μέσα, οι αστυνομικοί από έξω και… στη μέση οι δικηγόροι! Η γυναίκα που προσήχθη αντέδρασε, έβαλε τις φωνές στους αστυνομικούς, τους ρωτούσε τι ακριβώς θέλουν και γιατί βρίσκονται στον χώρο.

ADVERTISING

Στον χώρο αναμένεται εισαγγελέας ενώ οι πληροφορίες που έχουν δοθεί από αστυνομικές πηγές είναι ότι η έρευνα γίνεται με αφορμή τα χθεσινοβράδινά επεισόδια. Έχουν υπόνοιες- όπως ανέφεραν σε δικηγόρους αστυνομικοί-ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στα χθεσινά επεισόδια βρίσκονται μέσα στον χώρο της συνέλευσης και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν να προχωρήσουν σε έλεγχο των στοιχείων τους.

Το παραπάνω αναφέρεται από μέρους της Αστυνομίας, με τους παρευρισκόμενους στον χώρο της συνέλευσης να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι η όλη επιχείρηση είναι προσχηματική για την καταγραφή των στοιχείων τους.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις έχουν ασφυκτική πίεση και έχουν διασπαστεί οι μισές στο γήπεδο οι άλλες μισές στην παραλιακή και σε καίρια σημεία εντός της πόλης.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως η εικόνα του κέντρου τα τελευταία 24ωρα είναι διαφορετική, με εμφανείς αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία που αποτελούν πιθανούς “στόχους” επιθέσεων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλαδή πλέον υπάρχουν αρκετές δυνάμεις στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από την Περιφέρεια, στα δικαστήρια, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στην Ανδρόγεω, στη Λότζια, στον Ευαγγελισμό, σε βουλευτικα γραφεία κλπ.

Ο λόγος είναι πως το κλίμα είναι τεταμένο, μετά από την επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Ευαγγελισμό.

ΠΗΓΗ: CRETALIVE

ADVERTISING

Τα σχόλια είναι κλειστά.