«Υπήρξαν σκέψεις παραίτησης, αλλά διαλύθηκαν από την συσπείρωση παλαιών και νέων παραγόντων»

Βρίσκεται σχεδόν μία πενταετία στη διοίκηση της Αγίας Βαρβάρας και αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που αφιερώνουν αρκετή ώρα στη καθημερινότητά του για την ομάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ολική αναβάθμισή της τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. 

Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των «πρασίνων» Κώστα Παπαδάκη, που άνοιξε τα «χαρτιά» του μιλώντας στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στις τοποθετήσεις του, τόσο εκείνος όσο και ο πρόεδρος Αχιλλέας Γουμενάκης, έκαναν σκέψεις παραίτησης το περασμένο καλοκαίρι, σκέψεις όμως που γρήγορα διαλύθηκαν, για λόγους που αναλύει και εξηγεί, τονίζοντας με νόημα πως είναι περήφανοι για κάθε ποδοσφαιριστή τους και είναι σίγουροι πως τη φετινή χρονιά, θα την απολαύσουν όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας.

ADVERTISING

Τι ανέφερε για τον Γιώργο Φιολιτάκη, με τον οποίο συνεργάζονται για πέμπτη χρονιά, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν απο την ομάδα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

ADVERTISING

Για τη πρεμιέρα και το νέο πρωτάθλημα: «αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν μία καλή ποδοσφαιρική περίοδο και να πετύχουν τους στόχους τους, όσο αναφορά το δικό μας ξεκίνημα στο παιχνίδι με τα Ανώγεια, είδαμε ότι όλες οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν παγίδες και εκπλήξεις, εμείς ευτυχίσαμε και φύγαμε με τους τρεις βαθμούς, χωρίς απρόοπτα και συνεχίζουμε την δουλειά μας. Ευχαριστούμε και τα Ανώγεια για τη φιλοξενία».

Για τον Γιώργο Φιολιτάκη που συνεχίζει για 5η χρονιά στο «τιμόνι» της ομάδας: «είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό, συνεχίζουμε για 5η χρονιά μαζί και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει και τη σχέση που έχουμε χτίσει και επενδύουμε σε αυτήν. Είναι ένας άνθρωπος που οι φιλοσοφίες μας ταιριάζουν απόλυτα. Είναι γνώστης του αντικειμένου, το λατρεύει αυτό που κάνει και είναι χαρά για εμάς η συνεργασία μαζί του».

Για τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας: «έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, είναι καλή αφορμή να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που δεν συνεχίζουν στην ομάδα και να τους ευχηθώ επιτυχίες, υγεία και καλή συνέχεια στη καριέρα τους. Ασχέτως αυτού, εμείς συνεχίζουμε με τους περισσοτέρους και παραμένουμε φίλοι και πραγματικά τους ευχαριστώ για όλα. Θα ήθελα να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στον Μανώλη Καμπάνη, που από τη περυσινή χρονιά αποσύρθηκε με τη φανέλα της ομάδας και τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του και όλα όσα έδωσε».

ADVERTISING

Για το γήπεδο και τις εργασίες που έχουν γίνει: «ήταν ένα όνειρο χρόνων που τελικά είναι πολύ κοντά να πραγματοποιηθεί πλήρως. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί μία σειρά από έργα, όπως η αντικατάσταση του χλοοτάπητα, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, η συντήρηση των εξωτερικών χώρων και η συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Μένουν κάποιες ακόμη παρεμβάσεις όπως σκέπαστρα, περιφράξεις και άλλα για να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο».

Για το ποιοι και πόσο βοήθησαν για τις εργασίες των γηπέδων: «όλα αυτά έγιναν υπό την σκεπή και τη βοήθεια του Δήμου που είναι άλλωστε και ο ιδιοκτήτης του γηπέδου. Όπως και όλα τα γήπεδα που είναι δημοτικά και φιλοξενούν ομάδες των εκάστοτε Δήμων. Έγιναν βέβαια και πολλά χάρη σε εργατοώρες και έξοδα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, ενώ βοήθησαν και αρκετοί εθελοντές, όλων των ειδικοτήτων, που χρειάστηκε και ήταν πραγματικά δίπλα μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω στην συνεργάτιδα του Δήμου την κα Ελένη Μακρή που ήταν και ο άνθρωπος που μας βοήθησε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα».

Για την παρουσία του ίδιου επί πέντε έτη στο Δ.Σ. της ομάδας: «φέτος αισίως μπαίνω μαζί με τον πρόεδρο Αχιλλέα Γουμενάκη στο πέμπτο έτος στη διοίκηση της ομάδας. Μια ομάδα που με έντονο το τοπικό στοιχείο και με προσθήκες ποιοτικές με παιδιά με ίδια φιλοσοφία με σκοπό όλοι οι συντελεστές να απολαμβάνουν την ενασχόληση τους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλοι τους και εννοώ προπονητές, ποδοσφαιριστές κ.α., αφιερώνουν τόσο χρόνο γι’ αυτό, στερώντας τον από την οικογένειά τους, την εργασία τους. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο, με όσες περισσότερες ευκολίες μπορούμε, έτσι ώστε να απολαμβάνουν την ενασχόλησή τους με το χόμπι τους και μέσα από αυτό το κλίμα βέβαια να έρθουν και οι καλές πορείες».

ADVERTISING

Υπήρξαν σκέψεις αποχώρησης;

«δεν σου κρύβω ότι στο τέλος της περυσινής χρονιάς βρήκε εμένα και τον Αχιλλέα με έντονες σκέψεις ότι ίσως ο κύκλος μας έχει κλείσει. Ήταν μία χρονιά δύσκολη και ψυχοφθόρα, περισσότερο λόγω της αναγκαστικής απομάκρυνσης μας από το γήπεδο, λόγω των εργασιών. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και κάποια περιστατικά με εξωγενείς παράγοντες που κατ’ εμέ δεν είχαν σκοπό το καλό της ομάδας και τα οποία συνολικά μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν αξίζει να ασχοληθούμε άλλο. Τα κίνητρά μας από τη πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μας,  ήταν και είναι εντελώς ανιδιοτελή. Η ενότητα της τοπικής κοινωνίας γύρω από την ομάδα και η βιωσιμότητα της ομάδας, βασικές μας προτεραιότητες. Κάτι πολύ δύσκολο στο γενικότερο περιβάλλον που ζούμε με όλα αυτά, αλλά αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και να επιδιώκουμε».

Αν… διαλύθηκαν οι σκέψεις παραίτησης και πως: «τις σκέψεις παραίτησης, τις διέλυσαν αφενός η τρομερή συσπείρωση των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, που μπήκαν μπροστά και έδωσαν λύσεις σε πολλά θέματα και θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ και ονομαστικά και να ευχαριστήσω την Ιωάννα Χατζηγελέκη, τον Μανώλη Γαρεφαλάκης, τον Μανώλη Πασπαράκη, τον Γιώργο Αμπουχάνη, τον Ζαχαρία Σχοιναράκη, τον Νίκο Σχοιναράκη, τον Γιώργο Κορνηλάκη και τον Θωμά Νιπυράκη. Δίπλα μας ήταν και άτομα από το προηγούμενο συμβούλιο και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αφετέρου η συγκινητική κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών που έχουμε χρόνια στην ομάδα και έδειξαν ότι παρ’ όλο που οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι από τη περιοχή, έχουν αγαπήσει πραγματικά την ομάδα και μπήκαν μπροστά και μας στήριξαν και όλοι μαζί φτιάξαμε το σύνολο που θα δείτε φέτος».

Για το φετινό ρόστερ: «λόγω των προαναφερθέντων, ο σχεδιασμός άργησε λίγο να ξεκινήσει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί είδαμε ότι η ομάδα μας είναι ελκυστικός προορισμός, τόσο για τα νέα παιδιά που έχουν σκοπό την εξέλιξή τους, όσο και τους εμπειρότερους που έχουν ήδη μία μεγάλη πορεία. Οι προσθήκες, έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα, όλα τα παιδιά πέραν των αγωνιστικών δυνατοτήτων τους, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες που για εμάς είναι το βασικότερο στοιχείο που κοιτάζουμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Είμαστε περήφανοι για κάθε έναν από αυτούς και είναι σίγουρο ότι τη φετινή χρονιά, θα την απολαύσουμε όλοι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.