Επίσημο: Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ομάδες της Football League!

Ήταν γνωστό, πλέον είναι και επίσημο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου την επιστροφή των ομάδων της Football League στις προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωση της η ΓΓΑ, γνωστοποίησε πως επιτρέπονται οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League, με το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο (τεστ) αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ, αναφέρει:  «Η χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και η δυνατότητα προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Football League, προστίθενται από την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις έως τώρα επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 586, 13/02/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

ADVERTISING

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, προβλέπεται πλέον εφόσον:

* τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,

* διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και

ADVERTISING

* διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content