Παράταση πριν καν ξεκινήσει: Το lockdown δε θα κρατήσει 2,5 εβδομάδες

Μπορεί στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώθηκε ότι το σκληρό lockdown της Αττικής θα τελιώσει στις 28 Φεβρουαρίου, η πλειοψηφία όμως των επιστημόνων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σε δηλώσεις της πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων μιλούν για σχεδόν σίγουρη μία παράταση του lockdown.

Ήδη από χτες ο καθηγητής παθολογίας κύριος Γώγος έχει εκφράσει την πίστη ότι είναι πιθανή μία παράταση του lockdown αφού τα πρώτα θετικά στοιχεία του θα ξεκινήσουν να φαίνονται 2,5 εβδομάδες μετά την εφαρμογή του, δηλαδή μετά τις 28 Φεβρουαρίου που θα τελείωνε σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις.

Το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Αχιλλέας Γκίκας, προέβλεψε ότι δεν θα φτάσουν οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να υπάρξει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες της μητροπολιτικής περιφέρειας.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο καθηγητής ενώ έριξε βόμβα για τη χρήση της μάσκας.

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των μελών της επιτροπής να προταθεί ενίσχυση στο μέτρο της μάσκας με την πρόταση για διπλή μάσκα, αφού όπως εξήγησε οι πολίτες δε φορούν σωστά τις μάσκες τους σε μεγάλο ποσοστό. Διευκρίνισε ωστόσο ότι μία τέτοια πρόταση δε θα αφορά την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.