«Κραυγή» αγωνίας από τη Ligue 1, ζητά ενίσχυση από την κυβέρνηση

«Κραυγή» αγωνίας από τη γαλλική λίγκα προς την κυβέρνηση της χώρας, ζητώντας έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομίας και Αθλητισμού, μαζί με μια αντιπροσωπεία συλλόγων, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο υποστήριξης έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση υπάρχει απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για το γαλλικό ποδόσφαιρο, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της εταιρείας, που εποπτεύει τους λογαριασμούς των συλλόγων.

«Δεν είναι θέμα να ζητήσουμε από το κράτος να αποζημιώσει την απώλεια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή την πτώχευση της Mediapro. Ωστόσο, είναι σημαντικό το κράτος να συμμετάσχει στη βοήθεια επαγγελματικών συλλόγων και των μετόχων τους, για να ξεπεράσουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δημιουργούνται από την κρίση του κορωνοϊού. Διακυβεύεται η επιβίωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και πάνω απ ‘όλα μια πολιτιστική και οικονομική κληρονομιά που σήμερα δεν μπορεί να επιτραπεί να γίνει καπνός», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής λίγκας.

ADVERTISING

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content