Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Η βία είναι κοινωνικό πρόβλημα γιατί η διαφορά πλούσιου με φτωχό είναι μεγάλη»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλυσε τη γνώμη του για τη βία στον αθλητισμό με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και εξήγησε πως όλα οφείλονται στις κοινωνικές ανισότητες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε στην Cosmote TV με την ευκαιρία της παρουσίας της Μάντσεστερ Σίτι στην Ελλάδα για το Super Cup Ευρώπης και ερωτήθηκε μεταξύ άλλων για τη γνώμη του για περιστατικά χουλιγκανισμού όπως αυτό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης», δήλωσε αρχικά στον Αντρέα Παλομπαρίνι ο προπονητής των “πολιτών”.

ADVERTISING

«Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».Πηγή SPORT24.GR
Click to Hide Advanced Floating Content