Με έντονη κρητική παρουσία το 40ο Ράλλυ Φθιώτιδας – Έτοιμοι για βάθρο οι Στ. Σταματάκης και Φ. Φακουρέλης

Συνέχεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ράλλυ ασφάλτου αυτό το Σάββατο 1 Ιουλίου στην Λαμία με το επετειακό 40ο Ράλλυ Φθιώτιδος με ρεκόρ συμμετοχών 59 πληρωμάτων στον ασφάλτινο αγώνα.

Ο ασφάλτινος αγώνας μετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Legends.

Δυναμικό παρών θα δώσουν τα κρητικά πληρώματα στον αγώνα, όπου θα ταξιδέψουν οκτώ αγωνιστικά αυτοκίνητα για τα βουνά της Λαμίας. Ανάμεσα τους και ο μοναδικός οδηγός με αναπηρία Στράτος Σταματάκης με συνοδηγό τον Φίλιππο Φακουρέλη, με το ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106 xsi, δηλώνουν πιο έτοιμοι από ποτέ και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

ADVERTISING

Το αναπηρικά διασκευασμένο αγωνιστικό Peugeot 106 xsi που εξελίσσεται από την ομάδα Polychronopoulos Motorsport και δέχεται την φροντίδα των MAVRAKIS P.Steering & Suspension, Brothers Motorsport, Zervakis Φανοποιεία , PRD , KV Exhaust, MAD ecu, Poulakis off road tech, Hatzakis Wheels & tyres και Moto Rektifie Gentanes.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και σε όλους τους χορηγούς που υποστηρίζουν την ομάδα Disabled Motorsport RT .

  •  Smartpart.gr Eleni Kouzouloglou
  •  Σταματάκης “Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική” Polidoros Stamatakis ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Σταματάκης Μανώλης
  •  Minoan Lines S.A.
  •  Steam. Single Origin Coffees Aris Ritsatakis Μαρινος Ανδρεατος
  •  K.TEC Michael Kafousis Evaggelia-Minas Kafousi
  •  Καφενείον Φούσκας Giannis Fouskandrakis
  •  Κουρείο Γιώργος Γιώργος Μαρκόπουλος
  •  Parking Station Σταυρος Τσαφαντακης
  •  B.K. Racing Κωστας Βαριτακης

ADVERTISING

Οργανωτής του αγώνα είναι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

Όσον αφορά το ασφάλτινο Ράλλυ Φθιώτιδος, που θα πάρουν μέρος οι Στράτος Σταματάκης και Φίλιππος Φακουρέλης, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 30 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 18:00 και στις 20:30 στην Πλατεία Πάρκου θα δοθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Το πρωί του Σαββάτου, τα πληρώματα θα αναχωρήσουν στις 09:00 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα «Μπράλος-Παύλιανη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως ενιαία, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 30,35 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή», μήκους 10,92 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Έπειτα από το 30λεπτο service, θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή» και θα τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 14:32. Η απονομή των επάθλων θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πάρκου στις 20:00. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 82,54 km και τα συνολικά χιλιόμετρα 212,30 km.Click to Hide Advanced Floating Content