Ψάχνει… λύσεις για τα 250 στρέμματα του Καρτερού η ΓΓΑ!

Να αξιοποιήσει τους χώρους στην παραλία του Καρτερού, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων, όπου μέσα σε αυτήν βρίσκονται τόσο το γήπεδο της ΑΕΚ, όσο και των Ελπίδων, θέλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αυτό προέκυψε μετά από την χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλη Βασιλάκη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αντικείμενο συζήτησης ήταν οι απαιτούμενες συνέργειες με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την  αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην «Ακτή Καρτερού» (γήπεδα μπιτς βόλεϊ, ξυλορακέτας κ.α.) αλλά και την δυνατότητα ανάπτυξης νέου συγκροτήματος εγκαταστάσεων αθλημάτων παραλίας, με την αξιοποίηση των 15 από τα 37 στρέμματα της έκτασης στην «Ακτή Καρτερού».

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΓΓΑ, συμφωνήθηκε να επιλεγεί το μοντέλο αυτό, που θα εξασφαλίζει το γρηγορότερο τρόπο αδειοδότησης και χρηματόδησης, ενόψει της προετοιμασίας φακέλου διεκδίκησης των 4ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και των 21ων Μεσογειακών Αγώνων.

Επιπλέον, το θέμα της επίσημης διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων πρόκειται να μπει το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Τώρα, όσο αναφορά τα γήπεδα της ΑΕΚ και των Ελπίδων, που περιλαμβάνονται στην συνολική έκταση 250 στρεμμάτων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ ΑΕ, η ΓΓΑ γνωστοποίησε πως θα διερευνηθεί η δυνατότητα για την αξιοποίηση χώρων στην έκταση αυτή, κάτι το οποίο εάν συμβεί ενδεχομένως και να βοηθήσει στην οριστική επίλυση των γηπεδικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια…

Το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη, εν όψει της προετοιμασίας διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από το Ηράκλειο

Τηλεδιάσκεψη για την αναβάθμιση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, στην «Ακτή Καρτερού» στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, Ευαγγελία Σχοιναράκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά και τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής περιουσίας, Μανόλη Βασιλάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι απαιτούμενες συνέργειες με τη ΓΓΑ για:

* την αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην «Ακτή Καρτερού» (γήπεδα μπιτς βόλεϊ, ξυλορακέτας κ.ά.)

* τη δυνατότητα ανάπτυξης νέου συγκροτήματος εγκαταστάσεων αθλημάτων παραλίας, με την αξιοποίηση των 15 από τα 37 στρέμματα της έκτασης στην «Ακτή Καρτερού».

Συμφωνήθηκε να επιλεγεί το μοντέλο αυτό, που θα εξασφαλίζει το γρηγορότερο τρόπο αδειοδότησης και χρηματοδότησης, εν όψει της προετοιμασίας φακέλου διεκδίκησης των 4ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και των 21ων Μεσογειακών Αγώνων, χωρίς φυσικά να αποδυναμώνεται ο ρόλος και η παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του ΕΑΚΗ και της ΓΓΑ.

Το δικαίωμα διοίκησης και διαχείρισης της παραλίας «Ακτή Καρτερού» έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου από τον ΕΟΤ και ο Δήμος παραχώρησε τη χρήση στην Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης.

Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες θα διερευνηθεί η δυνατότητα για την αξιοποίηση χώρων και στην έκταση 250 στρεμμάτων, που συνορεύει με τη συγκεκριμένη παραλία, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, την οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Το θέμα της επίσημης διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων πρόκειται να μπει το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και όλες τις παρατάξεις, για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη συνολική ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού, είναι συνεχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2020 εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού οι δύο Μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 1,09 εκατ. ευρώ, που αφορούν στο «Παγκρήτιο Στάδιο» (προσθήκη νέου 4όροφου κτηριακού συγκροτήματος και σχεδιασμός νέων θέσεων ΑμεΑ)».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.