Το μήνυμα… ανησυχίας του Βρέντζου σε Περακάκη και η κόντρα με Τσάλο

Δείτε τις νέες τοποθετήσεις του πρώην προέδρου του Εργοτέλη.

Γ. Βρέντζος: «Χαιρετίζω τη πρόθεση του Στ. Περακάκη- Να μην συμπορευθεί με επιτήδειους»

ADVERTISING

Με διπλή ανακοίνωση του ο Γιώργος Βρέντζος στέλνει μήνυμα στον Στάυρο Περακάκη και του εκφράζει την ανησυχία του για τα άτομα με τα οποία φημολογείται ότι θέλει να συνεργαστεί. Από’ κει και πέρα, αναφέρεται στα όσα ειπώθηκαν τηλεφωνικά με τον Φώτη Τσάλο, στον οποίο θα στείλει… ενημέρωση όταν βρεθεί στο Ηράκλειο. Αναλυτικά η πρώτη ανάρτηση του αναφέρει:

«Αγαπητέ Σταύρο Περακάκη,

Απευθύνομαι σ' εσένα δημόσια, επαναλαμβάνοντας πάνω-κάτω όσα σου είπα και χθες τηλεφωνικά καθώς και όσα ανάρτησα χθες βράδυ.

ADVERTISING

Η προσφορά σου στον Εργοτέλη είναι πολύ σημαντική. Αναλαμβάνοντας ένα μη "δημοφιλές" και "ελκυστικό" τμήμα, όπως είναι αυτό της γυναικείας ομάδας, κατάφερες να το φτάσεις μια ανάσα από την κορυφή της Ελλάδας και να κάνεις όλους τους Εργοτελίτες περήφανους, ειδικά τη φετινή πολύ δύσκολη χρονιά για τον Σύλλογο λόγω της διάλυσης της ΠΑΕ και του υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας στο τοπικό μετά από δεκαετίες. Δε χρειάζεσαι την έγκριση ούτε το χρίσμα από κανέναν, συμπεριλαμβανομένου φυσικά κι εμένα, εκτός από τα μέλη και γενικά τους φιλάθλους του Συλλόγου που θα ψηφίσουν στις εκλογές. Αξίζεις τη στήριξη από εμένα προσωπικά αλλά και όλους τους Εργοτελίτες παράγοντες και φιλάθλους, αυτό άλλωστε ζήτησα απ' όλους.

Η μοναδική μου ένσταση κι επιφύλαξη έχει να κάνει με συγκεκριμένους ανθρώπους με τους οποίους φημολογείται - κι απ' ότι φαίνεται είναι αλήθεια - προτίθεσαι να συμπορευτείς ή συνεργαστείς. Και οι ανησυχίες και αντιρρήσεις μου, όπως νομίζω και της μεγάλης πλειοψηφίας των Εργοτελιτών, έχουν να κάνουν με το διοικητικό παρελθόν τους το οποίο δεν αρμόζει στον Εργοτέλη. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις τους αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλουν, είτε οι συγκεκριμένοι είτε ο οποιοσδήποτε, να προσφέρουν οικονομικά χωρίς κανένα αντάλλαγμα όπως ισχυρίζεσαι. Γι' αυτό και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να κρατηθούν μακριά από το Μαρτινέγκο. Και με αφορμή το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων ανθρώπων, τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά και συνεπώς δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για οτιδήποτε πέρα από το παραγοντικό τους βιογραφικό, απεύθυνα ένα ξεκάθαρο μήνυμα και σε μερικούς άλλους - πολύ πιο επικίνδυνους από τους παραπάνω - οι οποίοι ενδεχομένως εμφανιστούν τις επόμενες μέρες (είτε φανερά είτε κρυφά, είτε μόνοι τους είτε στηρίζοντας κάποιον άλλον υποψήφιο πρόεδρο).

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι ο Εργοτέλης χρειάζεται νέο αίμα παραγοντικά (κι όχι μόνο). Συμφωνώ επίσης ότι δεν μπορούν να το παίζουν θεματοφύλακες του Συλλόγου άνθρωποι που έχουν προσφέρει από ελάχιστα έως τίποτα. Επέτρεψε μου όμως να θεωρώ τον εαυτό μου ότι δεν ανήκω σ' αυτούς και συνεπώς να έχω το δικαίωμα, το οποίο έχω κερδίσει όσο κανείς άλλος παράγοντας του Εργοτέλη τα τελευταία 10 χρόνια, όχι μόνο να εκφράζω την άποψη μου δημόσια αλλά και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να προστατεύσω τον Σύλλογο.

ADVERTISING

Θεωρώ απαραίτητη την παρουσία σου στον Εργοτέλη και μάλιστα σε ακόμα ευρύτερο και υψηλότερο πόστο. Καλώ όλους τους Εργοτελίτες, από τους πρώην και νυν παράγοντες που ανέφερα μέχρι τους φιλάθλους, να σε στηρίξουν και μάλιστα έμπρακτα ώστε να μη χρειάζεσαι καμιά άλλη βοήθεια. Αρκεί οι όποιοι συνεργάτες ή υποστηριχτές σου, φανεροί και μη, ανεξάρτητα από την οικονομική τους συνεισφορά, να συμβαδίζουν με τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Εργοτέλης (όπως εσύ).

Όσο για αυτούς τους λίγους τους οποίους ανέφερες, οι οποίοι κατά καιρούς είτε μας αποθεώνουν είτε μας αποδοκιμάζουν, μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ και τους δώσεις σημασία. Λάβε υπόψιν σου μόνο τους πραγματικούς παράγοντες και πάνω απ' όλα τους πραγματικούς Εργοτελίτες. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς σε στηρίζουν κι απλά θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα διορθώσεις τα όποια λάθη σου και θα συνεχίσεις να είσαι αυτός που έχεις δείξει τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή ατόμων ξένων προς τον Σύλλογο και τις αρχές του...».

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Φώτη Τσάλο, ο κ. Βρέντζος δήλωσε: «Πριν από λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Φώτη Τσάλο. Από χθες βράδυ είχα δεχθεί από αυτόν αρκετά τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα και παρότι αρχικά είχα αποφασίσει να μην του απαντήσω, τελικά σήκωσα το τηλέφωνο για να σταματήσει να με ενοχλεί.

ADVERTISING

Αρχικά μου συστήθηκε ως ο "Βασιλιάς της Κρήτης"... Μετά μου παραπονέθηκε για την χθεσινή μου ανάρτηση. Του εξήγησα - ευγενικά - αφενός ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα δεν αφορούσαν εκείνον (όπως άλλωστε ξεκαθάρισα στη σημερινή μου ανάρτηση) και αφετέρου τον λόγο που δεν επιθυμώ την ενασχόληση του με τον Εργοτέλη, που δεν είναι άλλος από την παραγοντική του διαδρομή στον ΟΦΗ και τα προβλήματα που δημιούργησε στον Συντοπίτη.

Εκνευρισμένος, με ρώτησε με ποια ιδιότητα παρεμβαίνω και του απάντησα του πρώην προέδρου αλλά και του φιλάθλου του Εργοτέλη. Του είπα επίσης ότι φυσικά έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και του ευχήθηκα καλή τύχη.

Εξοργισμένος, άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μάλιστα μου έστειλε και γραπτά απειλητικά μηνύματα (τα οποία είναι στη διάθεση των αρχών) με το που κλείσαμε το τηλέφωνο.

Κανονικά θα έπρεπε να απευθυνθώ στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη. Επειδή όμως με άτομα όπως ο συγκεκριμένος δεν αξίζει καν ν' ασχολείσαι, θα επαναλάβω δημόσια ό,τι του απάντησα και στο τηλέφωνο όταν μου είπε πως όπου με βρει θα με γ...... Θα τον ενημερώσω όταν κατέβω Ηράκλειο να τα πούμε από κοντά... Γιατί εγώ μπορεί να μην είμαι ο "Βασιλιάς της Κρήτης" όπως αυτός αλλά κάτι τέτοιους ξέρω πολύ καλά - κι εγώ κι η οικογένεια μου - να τους βάζω στη θέση τους...

ΥΓ. Προς Σταύρο Περακάκη: τα βλέπεις;;;».