Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Τι είπαν στην απολογία τους οι δύο ανήλικοι

Οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη είπαν στον ανακριτή ότι μετάνιωσαν για την πράξη τους και ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία.

Τα δύο ανήλικα αδέρφια που κατηγορούνται για την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό, αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Είπαν στον ανακριτή ότι μετάνιωσαν για την πράξη τους και ζήτησαν μια δεύτερη ευκαιρία.

Τι ισχυρίστηκαν τα δύο αδέρφια

Κατά την απολογία του ο 15χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγνώμη από το θύμα: «Έχουμε καταλάβει τι κάναμε. Έχουμε μετανιώσει  και ζητάμε συγγνώμη από τον σταθμάρχη», φέρεται να είπε.

Τα δύο αδέρφια ισχυρίστηκαν ότι μέσα στον συρμό του μετρό δέχτηκαν παρατήρηση από το σταθμάρχη γιατί το ένα παιδί είχε τα πόδια πάνω στο κάθισμα. Από αυτό φαίνεται ότι ξεκίνησαν όλα, ενώ σύμφωνα με τα όσα λένε τα παιδιά, μπροστά στο επεισόδιο εντός του συρμού ήταν και μια γυναίκα, η οποία και θα καταθέσει στις αρχές.

«Έξω από τον συρμό ο σταθμάρχης συνέχιζε να μας κοιτάει προκλητικά και μας βρίζει χυδαία. Αντέδρασα αψυχολόγητα και του πέταξα το αναψυκτικό που κρατούσα στο χέρι μου και του ζήτησα να μας αφήσει ήσυχους. Μου απάντησε και κατευθύνθηκε επιθετικά προς εμένα βάζοντας τα χέρια τους σε στάση μποξέρ. Τότε ο αδελφός μου τον απώθησε και έπεσε στο έδαφος. Βρισκόμασταν σε κατάσταση σοκ, θυμού και θολωμένου μυαλού. Η πράξη μου αυτή με στιγμάτισε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο», πρόσθεσε στην απολογία του ο 15χρονος.

Από την πλευρά του, ο 17χρονος φέρεται να είπε: «Μέσα στον συρμό ο σταθμάρχης μας εξύβρισε και με γρονθοκόπησε».

Τι ισχυρίστηκε ο ειδικός φρουρός

Στον ανακριτή και ο ειδικός φρουρός που κατηγορήθηκε ότι μετά από δύο τηλεφωνήματα της μητέρας τής έδινε συμβουλές για τα παιδιά

Οι ισχυρισμοί του ότι προσπαθούσε να την πείσει να πει στα παιδιά να παραδοθούν φαίνεται ότι έπεισαν ανακριτική και εισαγγελέα που τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κανένα  περιοριστικό όρο.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς έχω τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία μου. Εγώ αυτό που προσπάθησα να κάνω από την πρώτη επαφή που είχα με την μητέρα ήταν να την πείσω να παραδοθούν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση η μητέρα», είπε στον ανακριτή.

Η αντίδραση και η κατάσταση υγείας του σταθμάρχη

O σταθμάρχης ήταν στο σπίτι του όταν έμαθε ότι οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το Star είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το περιβάλλον του σταθμάρχη, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει λόγω των τραυμάτων του, έμειναν όλοι έκπληκτοι με την απόφαση.

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών, ο 54χρονος σταθμάρχης που λόγω των τραυμάτων τρώει με καλαμάκι, έχει υποστεί:

–    Ράγισμα σε τρεις σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης

–    Δύο κατάγματα στο ρινικό οστό

–    Κάταγμα στη δεξιά κάτω γνάθο

–    Έχει οίδημα και σκισίματα στα χείλη

Η αποθεραπεία του αναμένεται να πάρει αρκετό χρονικό διάστημα.