Χρυσοχοΐδης: «Το αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστήμια θα μπορεί να κάνει συλλήψεις»

Για την παρουσία των αστυνομικών στην επαναλειτουργία της αγοράς, αλλά και για το αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια που θα μπορεί να προχωρά σε συλλήψεις αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου ξεκαθάρισε ότι η παρουσία της Αστυνομίας, θα είναι ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι.

Σε ερώτηση που του έγινε για την απόφαση ανοίγματος του λιανεμπορίου, ο υπουργός δήλωσε ότι:«θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό».

Παράλληλα τόνισε πως οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν τα ζητήματα αυτά, κάτι που είχε σαν συνέπεια να εισηγηθούν το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Από την πλευρά του ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα, αλλά και από τους επαγγελματίες να τήρουν τους κανόνες.

Αναφερόμενος στο νέο αστυνομικό σώμα, το οποίο θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια είπε ότι θα έχει το δικαίωμα να προχωρά σε συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. Σ΄ότι έχει να κάνει με τους αστυνομικούς που θα περιφρουρούν τόνισε ότι δεν θα έχουν όπλα, αλλά ούτε και ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, αλλά ότι θα επιτηρούν και θα έχουν αποτρεπτικό ρόλο.

Σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου, ο κ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι εκείνοι: «δεν λένε τι προτείνουν», ενώ σημείωσε πως τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει 20 περιστατικά βίας, με τελευταίο την επίθεση, σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» είπε χαρσακτηριστικά ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε ότι την προσεχή Πέμπτη, μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του νέου δόγματος για τις συναθροίσεις, που θα έχει ως κεντρικό στόχο και θα στηριχτεί στο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι αλλά και στο να μην καταλύει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα για το οποίο είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία».