Ρ. Κάρολ: «Τεράστιος σύλλογος ο ΟΦΗ»

O άλλοτε γκολκίπερ των Ολυμπιακού και ΟΦΗ, Ρόι Κάρολ, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Βόρειας Ιρλανδίας πως η μετακίνησή του στην Ελλάδα πριν μία δεκαετία όχι μόνο αναγέννησε την καριέρα του αλλά μεταμόρφωσε τη ζωή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Ήταν μεγάλη τιμή να παίξω για αυτές τις ομάδες. Η πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο ΟΦΗ ενώ ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως έπειτα πήγα στον Ολυμπιακό, ήταν τεράστιοι σύλλογοι.

ADVERTISING

Μου πιάνει κόμπος το λαιμό όταν σκέφτομαι αυτά που είχα περάσει εκείνη την περίοδο. Πριν πάω στην Ελλάδα ήμουν στα χειρότερά μου αλλά κατάφερα να μείνω όρθιος.

Ήταν τιμή για μένα να βρεθώ εκεί με τόσους σπουδαίους παίκτες. Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος όταν ήμουν στην Δανία, όμως το να πάω στην Ελλάδα, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους και μία διαφορετική κουλτούρα, έκανε τεράστια διαφορά.

Εκεί δεν πήγαινα για μερικά ποτά μετά από ματς αλλά έβγαινα για χαλαρωτικά γεύματα και έκανα διαφορετικά πράγματα. Ήταν επίσης διαφορετικός ο καιρός αλλά και ο τρόπος ζωής.

ADVERTISING

Έπρεπε να κόψω το αλκοόλ, είμαι αλκοολικός και έπρεπε να κάνω κάτι, βοήθησε πολύ να πάρω την οικογένεια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε αρχικά για την ευεργετική δράση της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Κάρολ, για να αναφερθεί κατόπιν για τις επιτυχίες του εντός γηπέδου που τον βοήθησαν να βάλει σε τάξη και ισορροπία τη ζωή του:

"Ήταν ωραίο που επέστρεψα στην κατάκτηση τίτλων και στη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Champions League και το Europa League.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν κάτι το φανταστικό για μένα και τώρα έχω αναμνήσεις από την κατάκτηση του ιρλανδικού, του ελληνικού και του αγγλικού πρωταθλήματος".

ADVERTISING

Η Ελλάδα πάντως είναι η χώρα που τον έχει σημαδέψει ανεξίτηλα και δεν την ξεχνάει όσα χρόνια και αν περάσουν, με τον Βορειοιρλανδό πρώην γκολκίπερ να αποκαλύπτει πως σκοπεύει να βρεθεί σύντομα στα μέρη μας.

"Όταν φύγει ο κορονοϊός, σχεδιάζω να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Ελπίζω μαζί με την οικογένειά μου να πάμε για διακοπές εκεί για μία εβδομάδα με 10 ημέρες.

Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί και έκανα πολλούς καλούς φίλους. Ίσως προσπαθήσω να κάνω κάτι εκεί που να έχει σχέση με τη θέση του τερματοφύλακα.

ADVERTISING

Ίσως πάρω κάποιους από τους τερματοφύλακες που έχω στη σχολή τερματοφυλάκων που διατηρώ για να κάνουν προπόνηση στην Ελλάδα.

Είναι καλό να μαθαίνουν τα μυστικά του τερματοφύλακα στην Βόρεια Ιρλανδία αλλά θα ήθελα να τους πάρω και εκτός Βόρειας Ιρλανδίας. Στην Αγγλία, στην Σκωτία, κάπου αλλού".