Ρόκετς – Μπακς 97-92: Θνητός Αντετοκούνμπο, ήττα στο Χιούστον και νέος τραυματισμός για Μίντλετον

Κακό βράδυ για τους Μπακς, που ηττήθηκαν στο Χιούστον από τους Ρόκετς (97-92) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Τραυματίστηκε ο Κρις Μίντλετον, που έπαιξε μόλις έξι λεπτά, στον Στέφεν Σάιλας που πενθεί αφιέρωσαν το αποτέλεσμα οι νικητές.

Στη θεωρία, δεν ήταν από τα δύσκολα ματς που είχαν οι Μπακς μακριά από τη βάση τους. Στην πράξη, όμως, η μάχη με τους νεανικούς, ανταγωνιστικούς, σκληρούς και ταχύτατους Ρόκετς αποδείχθηκε πολύ ζόρικη για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/12) ηττήθηκε στο Χιούστον με 97-92 μετά από ένα πάρα πολύ κακό 48λεπτο.

Στο 19-7 το Μιλγουόκι (12-3 εντός και 7-4 εκτός έδρας), που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τους Μπόστον Σέλτικς για την κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας και το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Ο Greek Freak δεν βρήκε χώρους, δεν βρήκε ρυθμό μετά από ένα ξέφρενο πρώτο τετράλεπτο στο ματς, είδε τον Κρις Μίντλετον να αποχωρεί με διάστρεμμα μετά από μόλις έξι λεπτά στον αγώνα και έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα και πάρα πολύ μακριά από τον μέσο όρο του. Μπήκε στο ματς με 31.9 και έβαλε τους μισούς (16), την ώρα που ο Χόλιντεϊ (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ) κι ο Πόρτις (17 πόντοι, 15 ριμπάουντ) ήταν τα μόνα δύο στηρίγματά του.

ADVERTISING

Στο 8-18 ανέβηκαν οι Ρόκετς (5-5 εντός και 3-13 εκτός έδρας), που πάλεψαν σαν αγρίμια απέναντι σε μία ανώτερου επιπέδου ομάδα, πίστεψαν στην νίκη και την πήραν με θράσος, με αθλητικότητα και με συγκλονιστικό πείσμα. Ο Τζέιλεν Γκριν με 30 πόντους και ο Κέβιν Πόρτερ με 18 ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, σε μία πραγματικά ομαδική προσπάθεια στην άμυνα που έπνιξε τα Ελάφια. Με τον Τζον Λούκας στον πάγκο κατέβηκε η ομάδα του Χιούστον, καθώς ο head coach Στέφεν Σάιλας θρηνεί τον χαμό του πατέρα του, Πολ Σάιλας.

Επόμενος αντίπαλος των Μιλγουόκι Μπακς οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τα ξημερώματα της Τετάρτης (02:30) στο Fiserv Forum.

Ο απολογισμός του Αντετοκούνμπο

ADVERTISING

Μπήκε στο ματς σαν τρένο δίχως φρένα και πήρε παραμάζωμα τους Ρόκετς, με τον Μπουντενχόλζερ να τον τραβάει στον πάγκο μετά από μόλις έξι λεπτά. Δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στη δεύτερη περίοδο, είχε ωστόσο… μισό triple-double (11/6/4). Δεν του βγήκε τίποτα στο δεύτερο μέρος, δεν του βγήκε τίποτα στο φινάλε, ήταν το χειρότερο φετινό του βράδυ καθώς η ομάδα του δεν βρήκε ποτέ τρόπο για να ματσάρει το πείσμα και το θράσος των Ρόκετς. Όλα αυτά, το βράδυ που ξεπέρασε τους 15.000 πόντους στη δεκαετή καριέρα του στο NBA.

16 πόντοι
7/15 δίποντα
0/2 τρίποντα
2/6 βολές
18 ριμπάουντ
4 ασίστ
1 κλέψιμο
2 μπλοκ
3 λάθη
5 φάουλ
8 κερδισμένα φάουλ
-11 στο +/-
25.7 USG%
σε 36:46

56-36 οι πόντοι στη ρακέτα, 16-14 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 26-33 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 18-12 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 12-12 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ), 11 εναλλαγές στο προβάδισμα και 11 ισοπαλίες είχε ο αγώνας που έγινε μπροστά σε 16.268 θεατές στο Toyota Center.

Πηγή Sport24.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ