Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα 5 μέτρα που ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα και ιδιαίτερα κάποιες περιφερειακές ενότητες δεν είναι καλή.

Σε συνδυασμό με τις γιορτές όπου επιτράπηκαν κάποιες μετακινήσεις, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παρθούν νέα μέτρα. Μην ξεχνάμε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Τυχόν αύξηση των κρουσμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα νέα αύξηση των διασωληνωμένων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι επιδημιολόγοι κάνουν τις εισηγήσεις και η κυβέρνηση αποφασίζει ανάλογα. Όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η παράταση του lockdown. Η Ελλάδα είναι υπό καθεστώς περιορισμών της κυκλοφορίας από τις 7 Νοεμβρίου.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα τα δεδομένα θα επιτρέψουν την επιστροφή σε μία κάποιου είδους κανονικότητα. Ακόμη, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί την συνέχιση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό.

Όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι κλειστό το λιανεμπόριο ακόμη και με τη μέθοδο του click away. Η αρμόδια επιτροπή είναι αντίθετη και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων ομορφιάς.

Πρέπει να πούμε ότι η αρμόδια επιστημονική επιτροπή εισηγείται. Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στην κυβέρνηση ωστόσο όπως φαίνεται τα παραπάνω μέτρα έχουν κλειδώσει προκειμένου να καλυτερεύσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Θυμίζουμε ότι στόχος της κυβέρνησης για την άρση του lockdown είναι τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 500, κάτι που αυτή την στιγμή φαίνεται μακρινό.

Πηγή instanews.gr