Λ. Αυγενάκης: «Η Ελλάδα άξιζε έναν Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο»

Έγινε σήμερα ο απολογισμός ένα χρόνο μετά την αναγγελία της αναβίωσης του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Ο Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, ενώ ανακοινώθηκαν τα άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμά της! Αναλυτικά είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και τίποτα πιο αποτελεσματικό για τη διαρκή αυτοβελτίωσή μας, από την αποτίμηση και τον απολογισμό του έργου μας. Να συζητάμε για το αποτύπωμα των αγώνων που διοργανώνουμε, να σκιαγραφούμε το μέλλον τους, αλλά και να μιλάμε αναλυτικά για τα κόστη των διοργανώσεων και για τα οφέλη τους. Η διαφάνεια και η λογοδοσία, άλλωστε, αποτελούν ύψιστη υποχρέωση στη δημόσια σφαίρα και είμαστε απολύτως προσηλωμένοι σε αυτές τις Αρχές. Το δικό μας όραμα, ήταν η επαναφορά του Ποδηλατικού Γύρου να είναι μεγαλειώδης. Όμως, καθώς δαπανώνται δημόσια χρήματα, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η απόδοση κάθε ευρώ που δαπανάται.

ADVERTISING

Πόσο δηλαδή αυτό υπεραποδίδει η? υποαποδίδει τη δαπάνη τους. Και στόχος μας ήταν και παραμένει να δώσουμε υπεραξία στο κάθε ευρώ. Διότι αυτό ακριβώς είναι το μέτρο της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στη δημόσια διοίκηση. Γνωρίζαμε τις ανηφοριές και τα «κακοτράχαλα» μονοπάτια, αλλά οπλιστήκαμε με θάρρος και ζήλο για να δώσουμε και αυτόν τον αγώνα μας. Στόχος ήταν να κερδίσουμε ένα ακόμα στοίχημα. Η Ελλάδα άξιζε έναν Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, στα πρότυπα των μεγάλων Γύρων που όλοι θαυμάζουμε.

Η χώρα των χρωμάτων και των εναλλαγών, του γαλάζιου ουρανού, του χρυσαφένιου ήλιου δεν γινόταν να απουσιάζει από τον χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας. Δεν γινόταν να μην είχε την ευκαιρία να διαλαλεί -μέσα από τη διεθνή τηλεοπτική προβολή- τις σπουδαίες ομορφιές της! Στην προσπάθειά μας αυτή, βρήκαμε συμμάχους. O EOT οραματίστηκε το μέλλον μαζί μας.

Η ΔΕΗ και εταιρείες με μεγάλη δυναμική στον χώρο τους, όπως ο Κωτσόβολος και η Betsson, αλλά και η Τράπεζα Αττικής, η Garmin, τα Πλαστικά Θράκης, η X-TREME STORES, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τα Νερά ΟΛΥΜΠΟΣ, η JEEP και βέβαια OI τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, αγκάλιασαν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στη ζεστασιά με την οποία υποδέχθηκαν οι τοπικές κοινωνίες τον ποδηλατικό γύρο και τις παράλληλες δραστηριότητες που διεξήχθησαν. Ήταν κάτι που σχολιάστηκε πολύ θετικά από τα διεθνή μέσα και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους των Δήμων και των Περιφερειών, τους αγαπητούς φίλους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, για την συνεργασία και το αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας.

ADVERTISING

Αποτελεί κοινή πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο πως μεγάλα αθλητικά event, με τα οποία επιτυγχάνονται οι υψηλοί στόχοι προβολής της χώρας στο εξωτερικό και ανάπτυξης των οικονομιών, μπορούν να γίνουν μονό με τη στήριξη του Κράτους. Και το λέω αυτό, διότι η συμμετοχή φορέων της Πολιτείας, δεν αποτελεί επιχορήγηση, αλλά αντιθέτως, επένδυση. Με το βλέμμα στο επόμενο πετάλι μας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε κάθε εγχείρημά μας, όσο παράτολμο και αν φαίνεται, στόχος μας είναι να διεκδικούμε το παραπάνω, το περισσότερο, ώσπου να φτάσουμε στο τέλειο, που είναι ο σκοπός μας. Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος συνεχίζει να αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Στόχος να φτάσει να συναγωνίζεται τους μεγαλύτερους Γύρους του κόσμου. Θα δείτε και μόνοι σας ότι τα αποτελέσματα της Έρευνας είναι εντυπωσιακά. Για εμάς οι διοργανώσεις αυτές είναι ευκαιρία να αναδείξουμε αξίες όπως ο εθελοντισμός, ο αλτρουϊσμός, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη. Ο αθλητισμός γίνεται όχημα προαγωγής της κοινωνίας, μέσο συνοχής της και αέναης βελτίωσής της. Ο αθλητισμός γίνεται πολιτισμός».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ