Μ. Νικολιδάκης: «Είμαστε σοβαροί και φιλόδοξοι»

Τι δήλωσε για τη νέα ομάδα ο πρόεδρος της Επισκοπής, αλλά και για την κατάσταση στη Super League 2.

Ο Μιχάλης Νικολιδάκης με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα των «κυανόλευκων» τόνισε ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια φέτος, οι Ρεθυμνιώτες είναι σοβαροί και φιλόδοξοι, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την κατάσταση που επικρατεί στην κατηγορία. Αρχικά τόνισε:

«Ξεκινάμε μια νέα χρονιά με πολλές απαιτήσεις αλλά όπως πάντα με όρεξη, όραμα και φιλοδοξίες για την ομάδα μας. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, έχουμε φτιάξει ένα ρόστερ με μεράκι και καλό σχεδιασμό από επιλογές των προπονητών μας. Έχουμε κλείσει το 85% του ρόστερ προκειμένου σ’ αυτές τις προπονήσεις οι προπονητές να μπορέσουν να διακρίνουν κι άλλα παιδιά ή επιλογές που θα έχουν για να κάνουμε από κοινού κι άλλες μεταγραφές».

ADVERTISING

Σε ερώτηση για το ποιό θα είναι το φετινό μοντέλο που θα ισχύσει στον σύλλογο, είπε: «Μας αρέσει να φέρνουμε νέα παιδιά, φιλόδοξους προπονητές που έχουν όλα τα κριτήρια για να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο. Οι προπονητές αποτελούν επιλογές μας όπως και τα νέα παιδιά. Άρα, έτσι όπως “χτίζεται” η νέα Επισκοπή που έχουμε πλέον νέο προπονητικό γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα χάρη και στη συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Δόξα Πλατανέ που μας παραχώρησε τον χώρο και φυσικά με τις δικές μας δυνάμεις οικονομικά, θα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί ως φορείς ώστε να βοηθηθούν τα νέα παιδιά και να κάνουν τα ανάλογα βήματα που ονειρεύονται στο ποδόσφαιρο.

Η TFT είναι εδώ, μας βοηθάει όσο μπορεί παρ’ όλο που τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί διακρίνει κι εκείνη ότι δεν υπάρχει υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραμένει όμως εδώ, όπως δίπλα μας είναι οι μέτοχοι, οι χορηγοί, ο δήμος Ρεθύμνου, η περιφέρεια Κρήτης».

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στην κατηγορία, ο «ισχυρός άνδρας» των «κυανόλευκων» επεσήμανε: «Και φέτος είναι ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους, αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι μεγάλες ως προς την έναρξή του. Αυτό που είχε κάνει ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης με τον νέο αθλητικό νόμο όπου πέρυσι όλα έμοιαζαν ωραία και ρόδινα δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Καμία ομάδα δεν έχει πάρει το παραμικρό από τα χρήματα του στοιχήματος τα οποία διεκδικούμε. Είναι όμως χρήματα που λογικά, δεν θα έρθουν τώρα γιατί έχουμε ενημερωθεί επίσημα πια ότι υπήρξε αρνητική εξέλιξη. Λογικά, αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μετά από 5 μήνες. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι χρονικά ένα μεγάλο διάστημα ενόσω οι υποχρεώσεις “τρέχουν” για τις ΠΑΕ οι οποίες θα πρέπει να καλύψουν τις τρέχουσες και όχι μόνο ανάγκες. της. Εμείς θα παλέψουμε για όλα αυτά και όπως αντιλαμβάνεστε, ναι, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Σαν ΠΑΕ όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νέα χρονιά».

ADVERTISING

Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το σπίτι μας, την Επισκοπή μας αλλά για το συγκρότημα που λέγεται SL2 και την κατηγορία γενικότερα, δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. …Το τέλος… -τί σημαίνει τέλος…;- το τέλος είναι να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε με νόμιμο τρόπο. Το τέλος είναι να κάνουμε παύση εργασιών, να το πούμε έτσι γιατί, το έχουμε βάλει κι αυτό στην ατζέντα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα νόμιμα έσοδά μας από την πολιτεία.

Είναι δύσκολο το οικονομικό. Ακόμα και ο τηλεοπτικός πάροχος που είναι ΕΡΤ, μας πρότεινε ένα ποσό στα 1.200.000 ευρώ, δηλαδή 600.000 ευρώ σε κάθε όμιλο. Επί της ουσίας μιλάμε για εκβιασμό στο να φτιάξουμε ένα συμβόλαιο με μείωση αποδοχών κι αυτό δεν είναι σωστό. Με λίγα λόγια, τίποτε δεν είναι σωστό έτσι όπως το βλέπουμε εμείς ως επιτροπή. Αυτοί που είναι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν σε κανένα σημείο αυτή τους την πρόταση. Όλα είναι λάθος γύρω μας! Επειδή όμως είναι η αρχή για την Επισκοπή μας, θέλουμε να έχουμε καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία. Είμαστε σοβαροί και φιλόδοξοι».

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.