Εισαγγελική πρόταση: Στημένο το Ολυμπιακός-Βέροια, αθώοι Μαρινάκης και άλλοι 22 της υπόθεσης!

Την ενοχή ποδοσφαιριστών και παραγόντων της Βέροιας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη της “Συμμορίας”, Χαράλαμπος Λακαφώσης, ενώ έκρινε αθώους τους Μαρινάκη, Σπανό, Σαρρή και άλλους 22 της υπόθεσης. Πρόταση ενοχής και για τον διαιτητή του Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Στημένο θεωρεί τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια το 2013 ο εισαγγελέας στη δίκη της “Συμμορίας”, Χαράλαμπος Λακαφώσης, προτείνοντας την ενοχή του τότε μεγαλομετόχου της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργου Αρβανίτίδη και του παράγοντα Γιώργου Λαναρή, καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη για τους οποίους έκανε λόγο για “προκλητικά απαθή στάση” στο πρώτο και 3ο γκολ του Ολυμπιακού προσθέτοντας ότι το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα ο κ. Λακαφώσης ανέφερε ότι δεν προκύπτει συναλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού με τον πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας για χειραγώγηση του αγώνα.

ADVERTISING

Εξάλλου, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους για “Συμμορία” προτείνεται η απαλλαγή τους λόγω παραγραφής καθώς όπως ισχυρίστηκε η δράση της ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012, αρχές του 2013 (και όχι το 2015) και ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού πρόκειται πλημμέλημα. Πρόκειται εκτός από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για τους: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Ακόμη, προτείνεται η ενοχή του πρώην διαιτητή Βαγγέλη Δημητρόπουλου για τον αγώνα Κυπέλλου του 2012 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό.

Πρόταση για αθώωση υπάρχει και για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, για τους Μαρινάκη, Σπανό, Αγγελόπουλο, Σα Πίντό καθώς η κατάθεση Φύσσα χαρακτηρίστηκε “περίεργα αβάσιμη”.

ADVERTISING

Για τους αγώνες πλέι οφ της Football League το 2012 προτείνεται η απαλλαγή των Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη και των “8” της “Συμμορίας” καθώς όπως ειπώθηκε υπήρχε η πρόθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός, η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημέλλημα και έχει παραγραφεί ενώ δεν προκύπτει με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών δόλος. Για τους παρατηρητές διαιτησίας ειδικά ο κ. Λακαφώσης υποστήριξε ότι δεν είναι κατηγορούμενοι συνεπώς οι εκθέσεις τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως τεκμήριο αλήθειας.

Για τους διαιτητές Σπάθα και Γιάχο τέλος, που ήταν επίσης κατηγορούμενοι, προτάθηκε η αθώωση τους με βάση την έκθεση των παρατηρητών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή sdna.gr
Click to Hide Advanced Floating Content