Σ. Βραδέλης: «Να βρούμε παίκτες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις – Υπάρχει όρεξη στην διοίκηση»

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την συμφωνία με τους ανθρώπους του Ηροδότου παραχώρησε στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓   ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Στέλιος Βραδέλης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον στόχο που έχει ο ίδιος για την ομάδα και τις συζητήσεις που έκανε με τους ανθρώπους του συλλόγου προκειμένου να έρθει η συμφωνία.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με τον Ηρόδοτο από τη σεζόν που μας πέρασε και το δεύτερο εξάμηνο του πρωταθλήματος με ποδοσφαιριστές που έφερε στην ομάδα.

ADVERTISING

Νέος τεχνικός διευθυντής του Ηροδότου ο Σ. Βραδέλης!

Τέλος ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πρέπει να βασιστεί σε παιδιά της Κρήτης και φυσικά των ακαδημιών της, αφού υπάρχει ταλέντο στο νησί.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα για την συμφωνία ανέφερε: «Κάναμε αρκετές συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ηροδότου και ήρθε η συμφωνία. Αρχικά είπαμε να εφαρμοστεί ένα μοντέλο επιλογής ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να ανταποκριθούν στο πρωτάθλημα. Εξάλλου στόχος της ομάδας είναι να σωθεί εύκολα. Μαζί με τους συνεργάτες μου στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυση θα προσπαθήσουμε να βρούμε ποδοσφαιριστές που θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Ένας ακόμα στόχος είναι να αναδείξουμε το κρητικό στοιχείο της ομάδας, γιατί σύλλογοι όπως τον Ηρόδοτο πρέπει να μάθουν να ζουν με παίκτες που ανακαλύπτουν οι ίδιοι και φυσικά από τις ακαδημίες τους. Πρέπει να στραφούμε σε έξυπνες επιλογές παικτών που θα βοηθήσουν τον Ηρόδοτο.

Σε όλες τις κατηγρίες μπορούν να βρεθούν παίκτες οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν και να γίνουν οι αποκαλύψεις της ομάδας. Εξάλλου το σύνολο των παικτών που αγωνίζονται στις μεγάλες ομάδες ξεκίνησαν από χαμηλά. Πρέπει να δώσεις τις σωστές ευκαιρίες και τα σωστά εφόδια για να πετύχουν.

ADVERTISING

Ο Ηρόδοτος πληροί αυτές τις προϋποθέσεις  αφού υπάρχει μεγάλη όρεξη από τα μέλη της διοίκησης για δουλειά και επιτυχίες με τον σύλλογο.

Η συνεργασία μας έχει ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς για την ενίσχυση της ομάδας με παίκτες. Μάλιστα με κάποια μέλη της διοίκησης έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία αφού αναδείχτηκαν παίκτες που σήμερα βρίσκονται στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, ενώ κάποιοι έχουν κάνει και καριέρα στο εξωτερικό.

Τα προβλήματα στην κατηγορία είναι τεράστια, η χρηματοδότηση είναι προβληματική, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα ποσά για το ύψος των εσόδων. Πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα, ώστε ο Ηρόδοτος να μην μπει ποτέ στην λίστα των ομάδων που χρεοκοπούν και αφανίζονται αλλά να έχει πάντα υγεία και να πηγαίνει κάθε χρόνο για το καλύτερο».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.