Η συγκίνηση του Υφυπουργού από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων ΑμεΑ

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρουσίασης όσων θα διαδραματιστούν φέτος τον Σεπτέμβριο στο EKO Acropolis Rally 2022 ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων ΑμεΑ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Θανάσης Τσιβιλής, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, κ.Περδίκης και ο Γενικός Γραμματέας του Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γιάννης Κωστάκης , χαιρέτησαν με θέρμη και ευχαρίστησαν για όσα αδιάκοπα και καθημερινά έχει προσφέρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τους συνεργάτες του για τον αθλητισμό, το Παραολυμπιακό Κίνημα και την συμπερίληψη.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, άλλωστε, δεν έχει μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα. Έχει και βαθιά κοινωνικό, καθώς μέσα από τις παράλληλες δράσεις του επιδιώκει να περάσει τα ζωτικά μηνύματα Οδικής Ασφάλειας και Οδικής Συμπεριφοράς.

ADVERTISING

Τομείς κρίσιμοι, προκειμένου να μειώσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους και τις συνέπειές τους σε κάθε ηλικία. Συνέπειες που συχνά επηρεάζουν και καθορίζουν τις ζωές των ΑμεΑ.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Τσιβίλης, δήλωσε:  «Βλέποντας μας εδώ θα πει κάποιος τι δουλειά έχουμε εμείς με το Ράλλυ Ακρόπολις; Μα κι εμείς ρόδες έχουμε! Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμητική πρόσκληση να είμαστε εδώ.
Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε εμείς προσωπικά ως αθλητές σε αυτό τον χώρο. Εδώ έχουμε δώσει αγώνες, ειδικά το 2004, σημαντικούς, και για τους εαυτούς μας, αλλά και για την Χώρα μας. Είπατε στην ομιλία σας προηγουμένως όταν σας έδωσε το χαρτοφυλάκιο ο Πρωθυπουργός της Χώρας δεν το είδατε με καλό μάτι. Ευτυχώς που το δεχτήκατε. Ευτυχώς! Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε γι αυτό.

Όλοι οι εκλεκτοί προλαλήσαντες είπαν για αυτό το σπουδαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που ξαναφέρατε στην Χώρα μας. Ναι! Έχετε κάνει κοσμογονία στον αθλητισμό. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω σε εσάς προσωπικά και σε όλους τους καλεσμένους ότι με την δική σας πρωτοβουλία πήρατε τον αθλητισμό με αναπηρία της Χώρας από το περιθώριο και τον φέρατε στον προσκήνιο.

ADVERTISING

Θέλω εδώ να πω συγκεκριμένα για το πρότυπο αθλητικό παραολυμπιακό κέντρο που με την δική σας πρωτοβουλία, πρωτεργάτης εσείς και η Περιφέρεια, που γίνεται στην Ραφήνα. Ένα πρότυπο το οποίο στην Χώρα δεν το έχει ξαναδεί κανείς ποτέ και ένα πρότυπο της Ευρώπης.

Ευελπιστούμε όχι μόνο εμείς ως ‘Ελληνες αθλητές, αλλά και οι ξένοι να το επισκέπτονται και να κάνουν την προετοιμασία τους. Κλείνοντας θέλω να πω το εξής, ότι ο αρχαίος Αριστοτέλης έλεγε ότι ηγέτης δεν είναι αυτός που καλυτερεύει την ζωή του ανθρώπου, αλλά και αυτός που την μεταμορφώνει. Κι εσείς έχετε μεταμορφώσει την αθλητική νοοτροπία της χώρας. Σας ευχαριστώ θερμά».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content