Η ΕΠΣΗ ζητά από την ΓΓΑ να μοριοδοτηθούν οι αθλητές της Μικτής

Η ΕΠΣΗ με επιστολή της προς την ΓΓΑ και τον Γιώργο Μαυρωτά, ζητά να μοριοδοτηθούν οι αθλητές της Μικτής που συμμετείχαν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Μια διοργάνωση που έγινε εν μέσω σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω νόσησης και αναβολές αγώνων, με αποτέλεσμα να διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου.

Η ΕΠΣΗ αναφέρει επίσης πως αν υπάρξει στον ισχύοντα νόμο μία ειδική διάταξη, μόνο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2021/2022, θα ήταν προς όφελος των αθλητών – ποδοσφαιριστών που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να είναι συνεπείς, τόσο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όσο και τις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

ADVERTISING

Η επιστολή αναφέρει:

«Προς

Το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

ADVERTISING

κ. Γεώργιο Μαυρωτά

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Οι Μικτές Ομάδες Κ15 (γεν. 2007-2008) και Κ17 (γεν. 2005-2006) της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων διοργάνωσης ΕΠΟ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

ADVERTISING

Μια διοργάνωση που έγινε εν μέσω σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω νόσησης και αναβολές αγώνων, με αποτέλεσμα να διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου.

Επειδή οι αθλητές – ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν – αγωνίζονται στο ως άνω πανελλήνιο πρωτάθλημα παίρνουν μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της επιλογής τους), εφόσον οι ομάδες τους καταταγούν από την 1η έως την 3η θέση, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στον ισχύοντα νόμο, έτσι ώστε οι αθλητές – ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα νόσησαν από κορωνοϊό COVID – 19, να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής τους στους αγώνες από 50% + έναν αγώνα σε 30% + έναν αγώνα.

Αν υπάρξει στον ισχύοντα νόμο μία ειδική διάταξη μόνον για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2021/2022, θα ήταν προς όφελος των αθλητών – ποδοσφαιριστών που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να είναι συνεπείς τόσο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όσο και τις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

ADVERTISING

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερη σοβαρότητα το παραπάνω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΙΤΗΣ»

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.