Π. Ροδίτης: «Οι λόγοι για τους οποίους απέσυρα την υποψηφιότητά μου-Χρειάζεται μία αλλαγή»

Για την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές, για τον Νίκο Τζώρτζογλου για τον οποίο αναφέρει πως «έφερε την πολιτική στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», αλλά και για το γεγονός πως η ΕΠΣΗ χρειάζεται μία αλλαγή και να δοθεί ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, μίλησε στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓 ο Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΑΕΠΗ, Παύλος Ροδίτης!

Ο ίδιος μίλησε για την… πορεία του Νίκου Τζώρτζογλου όλα αυτά τα χρόνια, κατηγορώντας τον για συγκεκριμένες πρακτικές που ακολουθεί, ενώ τονίζει πως η ΕΠΣΗ όπως μία ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζεται 11 «παίκτες» για να λειτουργεί και όχι 5 όπως συμβαίνει σύμφωνα με τον ίδιο τα τελευταία χρόνια!

Αρχικά ανέφερε: «Ο κύριος Τζώρτζογλου είναι στην προεδρία από το 2002 δηλαδή 20 χρόνια. Την πρώτη 4ετία η ΕΠΣΗ λειτούργησε καλά γιατί υπήρχε ο κουμπάρος του ο Γκαγκάτσης.

ADVERTISING

Κανένα συμβούλιο της ΕΠΣΗ και ποτέ δεν έχει συνεδριάσει με 11 άτομα. Τα άτομα που έχουν περάσει από την ΕΠΣΗ ήταν επιστήμονες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου όμως αυτά τα άτομα έχουν φύγει από δίπλα του.

Σε κανένα σημείο του κόσμου και θυμίζω τι έγινε απέναντι από το δωματιάκι στο Αρκαλοχώρι, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αυτά τα καθεστώτα είναι μόνο στη Βόρεια Κορέα και τα κάνει ο Κιμ. Η ΕΠΣΗ είναι ένας θεσμός που πρέπει να συνεργάζεται. Ο κύριος Τζώρτζογλου από την αλαζονεία του του δεν συνεργάζεται ούτε με τη διαιτησία ούτε την ΕΠΟ ούτε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Πως αυτός ο θεσμός θα πάει μπροστά;».

Το Γυναικείο Ποδόσφαιρο ανθεί γιατί δεν ανήκει στην ΕΠΣΗ!

ADVERTISING

«Όταν ανέλαβε ο κύριος Τζώρτζογλου, υπήρχαν 87 σωματεία και αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα γίνονται με 62. Εικοσιπέντε έχουν αποχωρήσει και αν συνεχίσει για μία ακόμα τετραετία θα φύγουν άλλα 20.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος υπαίτιος γιατί τα σωματεία όταν ψηφίζουν το κάνουν για τα ίδια τα σωματεία. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, ωστόσο όταν δεν είναι προσκείμενοι σε εκείνον δεν τους αφήνει και στην ΕΠΣΗ γίνονται όλα με μυστικοπάθεια.

Ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντίθετα ασχολείται με τους τέσσερις μεγάλους του ποδοσφαίρου, όπως ήθελε να κάνει και στη συνάντηση στην Ελούντα.

ADVERTISING

Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθεί; Γιατί πολύ απλά δεν ανήκει στην ΕΠΣΗ.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας γίνεται με 11 ποδοσφαιριστές όπως και οι σύμβουλοι της ΕΠΣΗ είναι 11! Όταν σε ένα αγώνα κατέβει μία ομάδα με 6, ο αγώνας δεν γίνεται, με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να είναι και στην ΕΠΣΗ. Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣΗ διοικείται από 5 άτομα! Πως ένας θεσμός θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο με 5 άτομα και θα μπορεί να προσφέρει;».

Τυχερό το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο που έχει την Περιφέρεια Κρήτης!

ADVERTISING

Στη συνέχεια του λόγου του ο Παύλος Ροδίτης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τυχερό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει την Περιφέρεια Κρήτης, και τους κυρίους Αρναουτάκη και Συριγωνάκη γιατί διαφορετικά θα ήταν διαλυμένο.

Υπάρχει σύμβουλος της ΕΠΣΗ ο οποίος ασχολείται με τις ακαδημίες και ο οποίος είναι σκάουτερ σε δύο ομάδες. Οι σύμβουλοι του όλα αυτά τα χρόνια, ασχολούνται με τα παρατηρηλήκια και γι αυτό μένουν ακόμα δίπλα του. Πριν βγει ο κύριος Τζώρτζογλου, οι Μικτές ομάδες είχαν κατακτήσει Κύπελλο, είχαν βρεθεί σε δύο τελικούς και τρεις φορές στην τετράδα.

Τόσα χρόνια και μετά από την ανάδειξη του τοπικού δεν υπήρχε αυτή η ανάπτυξη ακαδημιών ποια είναι η πορεία της ΕΠΣΗ; Πριν από τρία χρονιά πήρε την 3η θέση στο Κύπελλο «Μάχης Κρήτης» και πανηγύριζαν με το κύπελλο…».

«Γι αυτό απέσυρα την υποψηφιότητά μου»

Στη συνέχεια μίλησε και για το γεγονός πως απέσυρε την υποψηφιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ προσπαθώ 20 χρόνια και κατεβαίνω ανεξάρτητος και με 32 και 33 ψήφους, από τα 82 σωματεία και δεν μπορούσα να πάω σύμβουλος. Τώρα πρέπει να σωματεία να ψηφίσουν νέους ανθρώπους, εγώ αποσύρθηκα για το λόγο ότι αν κατέβαινα για υποψήφιος πρόεδρος θα του έδινα τη χαρά για να προχωρήσει. Με τον τρόπο αυτό αφήνω τα σωματεία να σκεφτούν και να ψηφίσουν νέους ανθρώπους, άλλες ιδέες και νέο όραμα.

Όπως στις ομάδες χρειάζεται μία ανανέωση, έτσι χρειάζεται και η ΕΠΣΗ! Δεν μπορείς να είσαι 20χρόνια να έχεις μαλώσει με όλους τους θεσμούς και να θες να πηγαίνει η Ένωση καλά.

Και το πιο σπουδαίο είναι ότι ο κύριος αυτός έφερε την πολιτική στο ποδόσφαιρο! Χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο για να βγει βουλευτής και όταν έχασε ξαναγύρισε στο ποδόσφαιρο!

Από το ποδόσφαιρο πρέπει να λείπει η πολιτική και οι πολιτικοί, είναι από μόνο του ένα κώμα και οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά».

«Το έργο του ΣΑΕΠΗ»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πορεία και τη βοήθεια του ΣΑΕΠΗ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΑΕΠΗ είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε για να βοηθά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές! Στα πέντε χρόνια σε ότι εκδήλωση πραγματοποιείται ο ΣΑΕΠΗ έχει καλέσει την ΕΠΣΗ, αντίθετα η ΕΠΣΗ, ποτέ δεν κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΑΕΠΗ!

Το έργο μας, λίγο πολύ φαίνεται από τους 6 απινιδωτές που έχουμε κάνει δώρο στα γήπεδα, έχουμε δώσει 17 τάμπλετ σε παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα μαθήματά τους μέσα στην καραντίνα.

Έχουμε δωρίσει 200 τόνους τρόφιμα και κρέατα και έχουμε βοηθήσει να γίνουν 16 εγχειρήσεις χιαστών.

Έχουμε κάνει 8 εκδηλώσεις και έχουμε βοηθήσει τρία παιδιά, οκτώ παλαίμαχους και ένα εν ενεργεία αθλητή οικονομικά! Έχουμε πλαισιώσει βιβλιοθήκες σχολείων και αν διαβάσετε αυτά που γίνονται είναι από το σκοπό του ΣΑΕΠΗ!».

Τέλος τόνισε πως αν του ζητηθεί βοήθεια από την ΕΠΣΗ θα την προσφέρει, λέγοντας: «Είμαι διατεθειμένος όποιος μου ζητήσει βοήθεια από την ΕΠΣΗ στο κοινωνικό κομμάτι να βοηθήσω και ας μην είμαι σύμβουλος της ΕΠΣΗ».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content