«Ράπισμα, αλλά σε ποιον;»

Η θέση της παράταξης Ασσαργιωτάκη για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Καμία έκπληξη και καμία ανησυχία δεν προκάλεσε η δικαίωση της Μινωικής και της Γόρτυνας στην πλευρά Ασσαργιωτάκη, όπως τονίζεται σε δελτίου Τύπου που εκδόθηκε. Αναφέρεται, επίσης, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ όφειλε να προχωρήσει άμεσα σε νέα ανάρτηση καταλόγου των σωματείων-μελών της που δικαιούνται να συμμετέχουν και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Γενική Συνέλευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (15/05).

Αναλυτικά: «Ράπισμα» αλλά σε ποιόν;

ADVERTISING

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. αντιμετωπίστηκε ως κατόρθωμα και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου έσπευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα να δείξουν τη χαρά τους.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τη συνταγή της επιτυχίας: με απόφαση της Εκτελεστικής, στις 26-4-2022, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «κατάλογος σωματείων που δικαιούνται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση…» περιλαμβάνοντας 26 σωματεία. Όμως, ουδέποτε ο «νόμος Αυγενάκη» ανέφερε κάτι περί συμμετοχής, αλλά για δικαίωμα ψήφου σε όλα τα όργανα. Άρα, η ένσταση των δύο στο Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν δεκτή, με την ευγενική χορηγία της Ένωσης και του σφάλματος της. Η προσφυγή των δύο έγινε κατά της ΕΠΣΗ και της απόφασης της η οποία έχασε πανηγυρικά ενώ δεν επεδίωξε να ζητήσει ούτε καν τη μερική ακύρωση της απόφασης και όχι την ολική, ως προς τη συμμετοχή. Και αφού χρεώθηκε η Ένωση παράσταση δικηγόρου και έξοδα δίκης τα μέλη της Ε.Ε. δείχνουν να έχουν χαρεί με την απόφαση αυτή, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ακυρώνει τους ίδιους και όχι το «νόμο Αυγενάκη». Γιατί η απόφαση λέει «ακυρώνει την 107/26-4-2022 απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ..» δεν λέει πουθενά για δικαίωμα ψήφου.

Όμως, αφού πλέον έχουμε μια απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε, στείλαμε μια αίτηση στην Ε.Ε. της Ένωσης να κινητοποιηθεί και να προχωρήσει σε νέο κατάλογο σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής και ένα χωριστό με δικαίωμα ψήφου. Η αίτηση μας είναι η κάτωθι:

ADVERTISING

Με αφορμή την ανάρτηση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας,  όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι, «Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 107/26.4.2022 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθ’ ου δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία «Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», η Εκτελεστική Επιτροπή όφειλε να προχωρήσει άμεσα σε νέα ανάρτηση καταλόγου των Σωματείων μελών της που δικαιούνται να συμμετέχουν και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. 

​Σε ενδεχόμενη διεύρυνση του εκλογικού σώματος που ακούγεται ότι ενδέχεται να προκύψει, οφείλω να σημειώσω ότι ουσιαστικά θα είναι ως μη γενόμενη διότι οι προβλεπόμενες προθεσμίες εκ του Νόμου και των καταστατικών Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ.Η. έχουν παρέλθει και τα σωματεία που θα κληθούν να συμμετέχουν πέραν αυτών του καταλόγου της υπ’ αριθμ. 107/26-4-2022 απόφασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Η. δεν έχουν το χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν τα διαβιβαστικά έγγραφα ή αν ήδη έχουν υποβάλλει κάποιοι – πέραν των 26 – είναι ξεκάθαρα επιλήψιμο διότι δεν υπάρχει ανάλογη επίσημη ανακοίνωση, ούτε και έχει αναρτηθεί ένας νέος εκλογικός κατάλογος για να δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια από μέρους τους.

​Επειδή, λοιπόν, τρεις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες βρισκόμαστε σε μια έωλη κατάσταση ως προς τους  εκλογικούς καταλόγους οφείλει η Ε.Ε. άμεσα να αναρτήσει νέο κατάλογο με νέα της απόφαση των εκλογέων. Άλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να κηρύξει ο οποιοσδήποτε τις εκλογές άκυρες, λόγω της απουσίας επικυρωμένου καταλόγου εκλογέων κάτι που φαντάζομαι δεν επιθυμεί η Εκτελεστική Επιτροπή.

ADVERTISING

​Άλλωστε η εν λόγω απόφαση ακυρώνει απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Η. και δεν διατάσσει τη διεύρυνση του εκλογικού καταλόγου διότι εσφαλμένα η Ε.Π.Σ.Η. ανήρτησε τον κατάλογο της 107/26-4-2022 και ανέφερε «κατάλογος σωματείων που δικαιούνται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση…» ενώ όφειλε να συμπεριλάβει όλα τα σωματεία μέλη της σε ένα κατάλογο με δικαίωμα συμμετοχής (με λόγο, και όχι ψήφο) και ένα χωριστό κατάλογο σωματείων που έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όπως έχει προκύψει και από το σκεπτικό του ίδιου του Διαιτητικού Δικαστηρίου πέρυσι για την ανάλογη υπόθεση της Δωδεκανήσου, έδωσε δικαίωμα στα προσφεύγοντα σωματεία συμμετοχής και όχι ψήφου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content