ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ

Εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ δικαιούνται χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, άνω των 5 ετών, της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης).

Το επίδομα θα δοθεί εφάπαξ και προϋπόθεση είναι να συναινέσουν οι δικαιούχοι άνεργοι για την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράστης. Το επίδομα θα δοθεί εάν δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές της υπηρεσίας.

Τι είναι το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

ADVERTISING

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) θα αποστείλει σύντομα πρόσκληση στους μακροχρόνια ανέργους για να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο iraklionews.gr.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content