Προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η Μινωική

Τον δικό της «αγώνα» κατά του «Νόμου Αυγενάκη», πραγματοποιεί η Μινωική, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας, ήδη ο νομικός σύμβουλος-συνεργάτης του σωματείου, κατέθεσε την προσφυγή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας επί της ουσίας, την ακύρωση του «Νόμου Αυγενάκη», για να μπορέσει το σωματείο να συμμετέχει στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΗ.

Αντίστοιχη ενέργεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν και άλλες ομάδες, με μία εξ αυτών να είναι η Γόρτυς.

ADVERTISING

Τα σωματεία τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, 45 ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, όμως θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση.

Αντίστοιχες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου, όπου τέσσερα σωματεία είχαν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ως προς την συμμετοχή τους όμως στην Γ.Σ. και όχι ως προς την ψηφοφορία.

Ουσιαστικά, ο νόμος, τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στην Γ.Σ. αλλά δεν τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το Διαιτητικό Δικαστήριο…