Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ηράκλειο: Τα έργα της Κρήτης που μπαίνουν σε «πρώτο» πλάνο (pics)

«Σε κάθε δυσκολία θα είμαι εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος ειδικά στην Κρήτη, σημειώνοντας πως «αυτό που έχει σημασία από το προσυνέδριό μας είναι να δούμε την Κρήτη του μέλλοντος».

Είπε πως ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή όταν χθες θαύμασε το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων που φιλοξενεί και τη συλλογή των γονιών του. «Είναι ένα στολίδι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Αναβαθμίζει την πολιτιστική εικόνα του τόπου, βοηθάει να μετατρέψουμε τα Χανιά σε έναν αυτόνομο πόλο πολιτισμού» επισήμανε, ενώ μιλώντας για τα έργα που εκτελούνται στο νησί είπε:

«Η Κρήτη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα είναι έτοιμο το αργότερο το 2026. Όμως το κέρδος ειδικά για εσάς τους Ηρακλειώτες θα είναι διπλό. Οι χώροι του παλιού αεροδρομίου θα αναπλαστούν. Αποκλείεται με κυβέρνηση ΝΔ και εμένα πρωθυπουργό να ρημάξει ο παλιός χώρος.

ADVERTISING

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι τρεις διαγωνισμοί για τα ισάριθμα τμήματα του ΒΟΑΚ, έργο για το οποίο αγωνίστηκα προσωπικά. Ξεμπλέξαμε ένα απίστευτο κουβάρι και μέχρι το τέλος του ‘22 οι πρώτες μπουλντόζες θα έχουν ξεκινήσει τη δουλειά τους.

Στις Γούρνες ανακηρύχτηκε ήδη πλειοδότης ενώ προχωρά και η πώληση πλειοψηφικού πακέτου στο λιμένα Ηρακλείου. Θέλω να ξέρετε πως όταν ένα λιμάνι αναπτύσσεται, τότε προοδεύει ολόκληρη η πόλη που το φιλοξενεί.

Σημαντικό έργο η ένωση της Κρήτης με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας. Θα φέρει στο νησί πλήρη ενεργειακή αυτονομία. Συνολικά για όλους τους πολίτες φτηνότερους λογαριασμούς, περιβάλλον χωρίς ρύπους, καλύτερη αξιοποίηση των ΑΠΕ.

ADVERTISING

Σημαντικά βήματα γίνονται και στις αθλητικές υποδομές ενώ πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση στήριξης και αποκατάστασης του Αρκαλοχωρίου που χτυπήθηκε από τους σεισμούς. Έχουμε ήδη εκταμιεύσει 60 εκατ. ευρώ για 6.300 συμπολίτες. Ενεργοποιείται και η διαδικασία συνολικής ανασυγκρότησης της περιοχής».

Διαβάστε περισσότερα στο iraklionews.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.