Ο Γ. Μανιαδάκης στο Grandsport.gr: «Σιγά σιγά φτάνουμε στην ολοκλήρωση του γηπέδου»

Τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει και την… ψυχή του, ώστε να επαναφέρει την ομάδα σιγά σιγά εκεί όπου ανήκει. Κάθε μέρα, προσπαθεί σε συνεργασία με τον πρόεδρο αλλά και άλλα μέλη του σωματείου, να συνεχίσουν το κτίσιμο της ομάδας, από τότε που επανιδρύθηκε. Ο αντιπρόεδρος του Ρούβα, Γιάννης Μανιαδάκης, μιλάει στο Grandsport.gr για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Μας αναφέρει για τα ποδοσφαιρικά του χρόνια αλλά και την ενασχόληση του στα διοικητικά της ομάδας, ενώ μας μιλάει για τα έργα του γηπέδου τα οποία οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους.

Παράλληλα μιλάει για τον Απόστολο Παπακώστα, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Ρούβα, όπως και για τους Αντώνη Λεκάκη και Νίκο Τσερεβελάκη, όπου ο πρώτος ήταν ο πρώτος τεχνικός μετά την επανίδρυση της ομάδας και ο δεύτερος είναι ο νυν προπονητής του σωματείου.

ADVERTISING

Αρχικά θα ήθελα να μου μιλήσεις για τα ποδοσφαιρικά σου χρόνια…

«Έπαιζα στον Ρούβα από ηλικία 15 χρονών μέχρι που σταμάτησα και δεν πήγα κάπου αλλού, το έκανα για διασκέδαση, για το χωριό μου, ήμασταν όλοι μία παρέα, βγήκαμε δεύτεροι στο Β τοπικό και ανεβήκαμε Α τοπικό. Ήμασταν μία ομάδα, όλοι από  την Γέργερη, μερικοί είχαν έρθει ως γαμπροί στο χωριό, ωραία παρέα, γι’ αυτό ασχολήθηκα».

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι διοικητικά με τον Ρούβα;

ADVERTISING

«Όταν ξαναενεργοποιήσαμε την ομάδα πριν τέσσερα χρόνια, γιατί είχε διαλύσει, είχε σταματήσει για ένα χρόνο την λειτουργία της, είπαμε μερικοί παλιοί παίκτες να ξαναξεκινήσουμε την ομάδα, να της ξαναδώσουμε ζωή. Τότε άρχισα να ασχολούμαι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντώνη Λεκάκη, καθώς ήταν ο πρώτος προπονητής μετά την επανίδρυση της ομάδας. Δυστυχώς έκατσε λίγο καιρό μαζί μας, διότι όταν ήρθε στην ομάδας ήταν 20 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, δεν πρόλαβε να τους κάνει σύνολο, έκατσε λίγο άλλα μας βοήθησε πολύ οργανωτικά και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Έχουν βρεθεί και άνθρωποι στο χωριό, όπως ο πρόεδρος Μανώλης Μουζουράκης, έχει δώσει πάρα πολλά στην ομάδα, απίστευτο χρόνο, μαζί με τον Μανώλη και μερικούς άλλους, προσπαθούμε να γίνουμε μία καλή παρέα, να είμαστε οικογένεια, να περνάμε καλά και τα παιδιά να είναι ευχαριστημένα».

ADVERTISING

Ο Ρούβας έχει αγωνιστεί και σε υψηλότερες κατηγορίες, είναι μία ιστορική ομάδα. Τι έχει αλλάξει σήμερα σε σχέση με το παρελθόν;

«Ο Ρούβας είναι όντως μία ιστορική ομάδα, έγραψε τη δική του ιστορία στα τοπικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθεί στα πόδια του, ώστε να μην πάθει αυτό που έπαθε, να μην διαλύσει, να έχει τις δικές του ακαδημίες, τα δικά του παιδιά, αυτός είναι ο στόχος, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την Γέργερη, αυτό θα ήταν το καλύτερο για εμάς».

ADVERTISING

Μίλησε μου λίγο για τα χρόνια που η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ Εθνική, πως τα θυμάσαι εσύ αυτά τα χρόνια;

«Ήταν μία όμορφη χρονιά για όλο το χωριό όταν ήταν σε αυτές τις κατηγορίες, έχουν έρθει και έχουν παίξει παίκτες που έχουν 100 και 200 συμμετοχές σ παράδειγμα, στην Super League, ο Ταβλαδωράκης μεγάλος παίκτης. Όλο αυτό για την Γέργερη ήταν μοναδικό, έχουμε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, έγινε παντού γνωστό το χωριό μας, τρομερό όνειρο για ποδοσφαιριστές, παράγοντες, χωριανούς, μεγάλα πράγματα τα οποία εγώ τα έζησα ως φίλαθλος τότε».

Ποιος είναι ο στόχος σας την φετινή σεζόν;

Ο στόχος είναι να κάνουμε μία καλή ομάδα, να περνάμε καλά, να είμαστε μία καλή παρέα και όπου πάει, να είμαστε στις 3-4 πρώτες θέσεις, δεν είναι σκοπός να πρωταγωνιστήσουμε, ειδικά τώρα που δεν έχουμε γήπεδο».

Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του γηπέδου;

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμο Γόρτυνας για όλη την βοήθεια που μας έχουν προσφέρει. Προχωράνε οι εργασίες, έχει έρθει ο τάπητας, σιγά σιγά φτάνουμε στην ολοκλήρωση του.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τις Δαφνές και την Αγία Βαρβάρα διότι με αγάπη μας έδωσαν τα γήπεδα τους. Πιστεύω πως τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει όσο μπορούν να βοηθάνε το ένα το άλλο, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία των διοικήσεων. Οι Δαφνές και η Αγία Βαρβάρα μας βοήθησαν πολύ».

Θα μπορέσει φέτος να αγωνιστεί εκεί;

Δύσκολο. Δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα, είχαμε πει πως θα προλαβαίναμε να αγωνιστούμε εκεί φέτος, αλλά λόγω του κορωνοϊού, όλα πήγαν πίσω…».

Πως το βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ;

«Πολύ ανταγωνιστικό, πολλές καλές ομάδες».

Την φετινή σεζόν έχουν καθίσει δύο προπονητές στον πάγκο. Απόστολος Παπακώστας και Νίκος Τσερεβελάκης. Πες μου την γνώμη σου και για τους δύο…

«Ο Απόστολος Παπακώστας, ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας, παίζαμε μαζί, είναι φίλος μας, είναι πάρα πολύ καλό παιδί και πάρα πολύ καλός προπονητής. Δυστυχώς έφυγε για επαγγελματικούς λόγους, η δουλεία του δεν του επέτρεπε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την προπονητική, είχε κάποια σεμινάρια. Όπως γράψαμε και στην φανέλα που τον τιμήσαμε, είναι ένας από εμάς. Είναι ένας από αυτούς που βοήθησε να επανιδρύσουμε την ομάδα, έφερε τους γιους του στην ομάδα, προσπάθησε πάρα πολύ, γιατί εμείς ήμασταν άνθρωποι χωρίς εμπειρία, δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ με τον ερασιτεχνικό σε αυτό το κομμάτι. Ο Απόστολος χωρίς να είναι προπονητής, μας βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Ο Νίκος Τσερεβελάκης, είναι ένας άνθρωπος πολύ δουλευταράς, πολύ ντόμπρος, έχει όρεξη, είναι νέος προσπαθεί πάρα πολύ το λίγο διάστημα που τον γνωρίζω αν και ξέρω την δουλεία του, έχει αποδείξει πολλά πράγματα, έχει πάρει και πρωτάθλημα με τις Ασίτες. Έδεσε από την πρώτη μέρα με εμάς και ελπίζω να κάτσει πολλά χρόνια».

Συμφωνείς με την αναστολή των πρωταθλημάτων και τι επιπτώσεις πιστεύεις θα φέρει στις ομάδες;

«Με την αναστολή δυστυχώς ή ευτυχώς είναι για όλους απόφαση ανθρώπων που έχουν να σχέση με την υγεία, ξέρουν καλύτερα από εμάς, εμάς οι απόψεις μας είναι δευτερεύουσες. Το καλύτερο είναι να μιλάνε κάποιοι γιατροί, σίγουρα ξέρουν καλύτερα από εμάς, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Το κράτος πρέπει να δει πως θα στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί ένα πρωτάθλημα που άρχισε, υπήρχαν έξοδα που δεν ξέρουν ποιοι μπορούν να ανταπεξέλθουν μετά από αυτό που θα έχουμε την επόμενη μέρα. Γιατί τα ερασιτεχνικά δυστυχώς έχουν χάσει πολλούς φίλους τους, χορηγούς, πολλές επιχειρήσεις που βοηθούσαν έχουν πάθει ζημιά. Δεν ξέρουμε πως θα μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν την επόμενη μέρα, δεν ξέρω πως μπορούν να βρουν πόρους…».

Τα «Νερά Ρούβας» είναι ο μέγας χορηγός της ομάδας και στηρίζει το σωματείο με κάθε τρόπο εδώ και πολλά χρόνια. Κάνε μου ένα σχόλιο για αυτό…

«Για εμάς είναι μέγας χορηγός, αν δεν υπήρχε δύσκολα θα υπήρχε και η ομάδα, τους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη. Γι’ αυτό τον λόγο και η ομάδα ονομάζεται, Α.Σ. Ρούβας-Νέρα Ρούβας».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.