Η πρώτη ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ

Η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ μέσω της φωτογραφίας ρετρό του Ντέμη Ευαγγελινού, θυμήθηκε την πρώτη ομάδα στην ιστορία της, την πενταετία 1955-1960. 

Πρόεδρος της τότε ομάδας ήταν ο Εμμανουήλ Παπακαλιάτης, ενώ προπονητής ήταν ο πατέρας του Ντέμη Ευαγγελινού, Χάρης, ο οποίος είχε δημιουργήσει και την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.

Η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ: «Αυτή η πολύτιμη φωτογραφία από το αρχείο του Ν. Ευαγγελινού, έχει βγει στο γήπεδο του ΟΑΑΗ ( Τέννις) που ήταν χωμάτινο και χρονολογείται την πενταετία 1955-1960.

ADVERTISING

O ΟΦΗ της πενταετίας 1955-60 είχε πρόεδρο τον Εμμανουήλ Παπακαλιάτη με προπονητή τον πατέρα του Ντέμη Χάρη Ευαγγελινό (καθηγητή Αγγλικών), που είχε δημιουργήσει και την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.
Σύμφωνα με το αρχείο του Ντέμη Ευαγγελινού στην φωτογραφία αυτή, ο δεύτερος από αριστερά είναι ο Κωσταντής ο Καλλέργης, ενώ τέταρτος από το τέλος (ή ο όγδοος παίκτης από αριστερά) είναι ο Ηλίας ο Μαθιουδάκης γνωστός επιχειρηματίας. Άλλος ένας πρέπει ο Γιάννης ο Σαχλαμπάνης και Προπονητής: Χάρρυ Ευαγγελινός».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content