Η θέση της Επισκοπής για το πρόστιμο

Οι Ρεθυμνιώτες τοποθετήθηκαν για την τιμωρία που τους επιβλήθηκε.

Έπειτα από απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην Επισκοπή επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ, επειδή στο ματς με την Καλαμάτα δεν είχε δηλώσει προπονητή. Οι «κυανόλευκοι» εξηγούν με ανακοίνωση τους πως αυτό ήταν λογικό, αφού ο Γιασμίνκο Βέλιτς ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Αναλυτικά:

«Αλήθεια είναι ότι δεν εξεπλάγην από την παραπάνω πειθαρχική απόφαση αφού ο νόμος όπως έχει θεσπιστεί είναι ανελαστικός. Ωστόσο σε τούτους τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς το να βάλλονται τα σωματεία με πρόστιμα τα οποία έρχονται ως ένας επιπρόσθετος πέλεκυς στο κεφάλι τους, αν μη τί άλλο, τα εξωθεί σε ολισθηρό κατήφορο.

ADVERTISING

Ως ΠΑΕ Επισκοπή, τηρήσαμε κάθε αρχή που αναγράφεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και η απορία μας, την οποία και καταθέτουμε είναι απλή, ανθρώπινη: Τί άλλο να κάναμε δηλαδή;

Τα τελευταία δύο χρόνια τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα τεστ (rapid ή PCR) που χρειάζονται 48 ώρες πριν τους αγώνες. Όποιο κρούσμα εντοπίζεται μπαίνει σε καραντίνα και φυσικά δηλώνεται πάραυτα στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή SL1-SL2.

Η ΠΑΕ Επισκοπή συνεργάζεται με πιστοποιημένο γιατρό covid, τον κ. Εμμανουήλ Τζαγκαράκη. Στην προκείμενη περίπτωση, λάβαμε επισήμως βεβαίωση με το σχετικό barcode στις 24/1 ότι ο Α’ προπονητής μας που είναι εμβολιασμένος, ο κ. Γιάσμινκο Βέλιτς είναι θετικός στον corona virus μετά από τεστ rapid και μπήκε άμεσα σε καραντίνα 5 ημερών όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου. Στις 28/1 διεξήχθη επανέλεγχος με μοριακό PCR όπου επιβεβαιώθηκε το πρώτο τεστ και εμείς ακολουθήσαμε ως οφείλαμε, τον δρόμο που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το εν λόγω στέλεχος της ομάδας μας μπήκε σε νέα καραντίνα.

ADVERTISING

Αυτός είναι ο λόγος -τον οποίο και επισημάναμε στη λίγκα-, που δεν δηλώσαμε Α’ προπονητή στον αγώνα με την Καλαμάτα στο ΔΑΚ Γάλλου “Π. Βαρδινογιάννης” στις 30/1/22.

Το πιο εντυπωσιακό δε, είναι ότι κανένα σωματείο -βλέπετε δεν είναι μόνον η ΠΑΕ Επισκοπή που καλείται να απολογηθεί στο μονομελές για μια τέτοια περίπτωση- δεν δύναται να προβεί σε έφεση γιατί το ποσό αυτό είναι μικρό. Τουλάχιστον έτσι ενημερωθήκαμε…

Υ.Γ.1 Ως ΠΑΕ Επισκοπή διατηρούμε κάθε έννομο δικαίωμα προς αναζήτηση μιας πιο δίκαιης λύσης -ιδίως πάνω σε τέτοια ζητήματα- για όλα τα σωματεία.

ADVERTISING

Υ.Γ.2 Φυσικά, ζητάμε να τοποθετηθεί επί της παρούσας ανακοίνωσής μας ο πρόεδρος της SL2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος και προσμένουμε σε μια λογική εξέλιξη όπου τα σωματεία δεν θα κάθονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ενόσω ενεργούν συμμορφούμενα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.