Ν. Διακάκης: «Το Λίντο θα έπρεπε να βρίσκεται στην Α1 ΕΠΣΗ»

Την άποψή του πως το Λίντο, αλλά και άλλες νεανικές ομάδες, θα έπρεπε να βρίσκονται στην υψηλότερη τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Ηρακλείου, εξέφρασε ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας Νίκος Διακάκης.

Ο νεαρός ακραίος οπισθοφύλακας, που μπορεί να αγωνίζεται ακόμα ως… μικρός, αλλά έχει πλέον και την εμπειρία και την ποιότητα να ξεχωρίσει, μίλησε στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓, για τη μέχρι τώρα πορεία του Λίντο στο πρωτάθλημα, το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Μοχό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην… καλοκαιρινή «υποψηφιότητα» του Λίντο για άνοδο στην Α1 ΕΠΣΗ, κάτι που δεν επετεύχθη, με τον ίδιο να τονίζει πως η ομάδα του αλλά και άλλες ομάδες που βασίζονται στις ακαδημίες του θα έπρεπε να αγωνίζονται στην υψηλότερη κατηγορία.

ADVERTISING

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του:

Νίκο, μίλησε μας για τη μέχρι τώρα πορεία του Λίντο στο πρωτάθλημα…

ADVERTISING

«Το Λίντο διαχρονικά, ως “βιτρίνα” της ακαδημίας του, μέσα από σωστό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο θέλει να βελτιώνεται. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο, αλλά εμείς σαν μια νεανική ομάδα έχουμε ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του. Σίγουρα, σε αρκετά παιχνίδια έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, δεν έχουμε πάρει αυτό που αξίζαμε αλλά η συνολική εικόνα δείχνει την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις ατομικά και ομαδικά».

Προσωπικά, είσαι ικανοποιημένος από τη πορεία της ομάδας ή θεωρείς ότι θα έπρεπε να βρίσκεται υψηλότερα βαθμολογικά;

«Εμείς σαν μέλη του Λίντο δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα με αποτέλεσμα το παιχνίδι μας και η εικόνα μας σε κάποιους αγώνες να μπορεί χαρακτηριστεί ως “διαφήμιση” του τοπικού ποδοσφαίρου, σίγουρα κάποια παιχνίδια τα έχουμε χάσει μέσα από τα χέρια μας, άλλα τα έχουμε χάσει λόγω εμπειρίας εφόσον είμαστε μια νεανική ομάδα η οποία έχει βάση παιδιά της ακαδημίας, αλλά το Λίντο κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να βρίσκεται υψηλότερα στην βαθμολογία, εκεί που του αρμόζει και κάθε χρόνο μέσα από δουλειά και αφοσίωση να εδραιώνεται εκεί».

ADVERTISING

Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα είχε δηλώσει «υποψηφιότητα» για Α1 ΕΠΣΗ, θεωρείς ότι θα μπορούσε να σταθεί στην κατηγορία; Σε τι θέση εκτιμάς ότι θα τερμάτιζε;

«Η Α1 κατηγορία σίγουρα έχει μεγαλύτερο prestige, έχεις αρκετές ποιοτικές ομάδες με παίχτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Προφανώς και για κάθε παίχτη είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί και να βοηθήσει την ομάδα στον μέγιστο βαθμό. Είναι η κατηγορία που μας ταιριάζει, η κατηγορία που θα έπρεπε να βρίσκεται το Λίντο όπως και οι άλλες ομάδες που βασίζονται στις ακαδημίες τους. Με το υπάρχον ρόστερ και την διάθεση που υπάρχει στην ομάδα για ωραίο ποδόσφαιρο, η κατάκτηση των θέσεων στην μέση της βαθμολογίας νομίζω θεωρείται άκρως ρεαλιστική».

Θεωρείς ότι μπορεί να επιτευχθεί αγωνιστικά ο στόχος της ανόδου από την φετινή αγωνιστική περίοδο;

ADVERTISING

«Αντικειμενικά είναι ένα δύσκολο κομμάτι αλλά όχι ακατόρθωτο. Η ομάδα του Ποσειδώνα έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία, βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας με μια μεγάλη διαφορά έτσι ώστε να την κάνει να νιώθει ασφαλής. Εμάς κάθε χρόνο δεν είναι στόχος μας η άνοδος, αλλά εφόσον η ομάδα έχει καλά στοιχεία και μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο θα το κάνει. Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο και όλα μπορούν να συμβούν». 

Ακολουθεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι με τον Μοχό, πως θα το αντιμετωπίσετε;

«Είναι μια ομάδα με εμπειρία, μια ομάδα που διαθέτει μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο μοτίβο, με όμορφο και σωστό ποδόσφαιρο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας κρατήσουν ψηλά στην βαθμολογία».

Από τους νεότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Λίντο, υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζεις και εάν ναι, για ποια χαρακτηριστικά του;

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία μέσα από σκληρή δουλειά το μέλλον τους ανήκει. Όλοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, όλοι παλεύουν από διαφορετική θέση για να προσφέρουν στην ομάδα και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους κάνει ιδιαίτερους, το πάθος τους, η δίψα για την νίκη και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Νεαρά παιδιά που με την ηρεμία τους και την κατάλληλη καθοδήγηση έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο έτσι ώστε να κάνουν άλλες ομάδες να ασχοληθούν μαζί τους».

Έχεις εικόνα απ’ όλες τις ομάδες της κατηγορία, ποια θεωρείς ότι είναι ποιοτικότερη, η βαθμολογία λέει την αλήθεια;

«Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Ο Κεραυνός και οι Νέοι Εργοτέλη παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, δείχνουν ότι είναι ποιοτικές ομάδες. Αλλά κατά την γνώμη μου ο Ποσειδώνας βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Διαθέτει μια ποιοτική ομάδα, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Σε συνδυασμό με παίχτες οι οποίοι έχουν διάθεση και όρεξη για ποδόσφαιρο βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα. Με την εμπειρία τους ακόμα και σε κακή μέρα θα πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.