Τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Η πορεία της πανδημίας 2 εβδομάδες μετά το δεύτερο lockdown δεν είναι αυτή που περίμεναν κυβέρνηση και επιστήμονες με αποτέλεσμα το τέλος της καραντίνας να παίρνει παράταση 2 εβδομάδων.

Η προσεκτική και συντεταγμένη άρση του lockdown όμως δεν σημαίνει ότι τα μέτρα θα τελειώσουν. Πιο συγκεκριμένα ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά νέων παρεμβάσεων προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος και χύσουμε ξανά την καρδάρα με το γάλα.

Τα 4 μέτρα που δείχνουν να έχουν κλειδώσει είναι τα εξής:

1) Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνο με πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος και αυστηρά έως 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

2) 5 ή 6 μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα εστιατόρια με πολύ αυστηρούς κανόνες. Τέσσερα άτομα σε κάθε τραπέζι, χωρίς μουσική, χωρίς ποτό και με μεγάλη απόσταση των τραπεζιών μεταξύ τους.

3) Τα μπαρ, τα κλαμπ και γενικώς τα μαγαζιά με αλκοόλ δεν θα ανοίξουν και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να ανοίξουν πριν το τέλος της χρονιάς. Από το 2021 και βλέπουμε…

4) Θεωρείται δεδομένο ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμός. Θα υπάρχει επίσης απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.