Π. Μυροφορίδης: «Τα Χανιά ήξεραν τι ήθελαν πέρσι και ξέρουν τι θέλουν φέτος»

Αρκετά αισιόδοξος για την πορεία που θα μπορούσαν να έχουν φέτος τα Χανιά στη Σούπερ Λιγκ 2 δήλωσε ο Παύλος Μυροφορίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής των Χανίων επεσήμανε μάλιστα ότι αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε στην ώρα του, η ομάδα του θα είχε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Μιλώντας στο Zarpa Radio ο έμπειρος παράγοντας ο οποίος αναφέρθηκε προφανώς και στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν καταγραφεί εξελίξεις.

Αναλυτικα είπε: «Για το κατά πόσο “πιάνουν” τόπο οι διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν: «Το πιο σημαντικό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η χώρα είναι στα όρια κατάρρευσης… Αρα, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το βάρος, καλώς, έχει πέσει εκεί. Το θέμα είναι πώς θα ορθοποδήσει το σύστημα.

ADVERTISING

Θα είναι ανακόλουθη η πολιτεία στα λεγόμενα της, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην κοροϊδευόμαστε από τη στιγμή που σε υποχρεώνει να μείνεις μέσα λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία να σου πει πήγαινε να παίξεις μπάλα… Κακώς για μένα, γιατί δε συγκρίνεται ο απλός ο κόσμος με μία επαγγελματική ομάδα που θα τηρεί τα πρωτόκολλα. Πριν από 8 μήνες σταμάτησε το ποδόσφαιρο με 100 κρούσματα.

Μπορεί όλο αυτό να είναι οξύμωρο και εμείς να λέμε συνεχώς και να γινόμαστε ίσως γραφικοί όταν λέμε συνέχεια το ίδιο, αλλά μεταξύ άλλων ανάμεσα στα θέματα που εγώ έβαλα το τελευταίο διάστημα είναι κι αυτό των νέων παιδιών. Το ίδιο θέλω να πω και τώρα, αλλά με μια διαφορετική παράμετρο. Άσχετα από τα νέα παιδιά, κοιτάζουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι 28-29 ετών… Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία του ποδοσφαιριστή γιατί ξέρει τι θέλει, ξέρει πού μπορεί να φτάσει και αυτός ο ποδοσφαιριστής θα πάει 30 και θα του λένε τώρα μεγάλωσες. Δεν θα έχει παίξει όμως…

Δεν θα έχει μπορέσει να διεκδικήσει τα συμβόλαια που θα του αξίζουν αν είχε δείξει μέσα στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας. Πιστεύω ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πάντες, ενώ αυτό είναι λάθος, είναι το ποδόσφαιρο».