Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, στη σκιά των δραματικών γεγονότων το τελευταίο 24ωρο στον αυτοκινητόδρομο.
“Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό”, αναφέρει ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του, όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

“Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού”, προσθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

ADVERTISING

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την απομάκρυνση οχημάτων
Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των δεκάδων οχημάτων που βρίσκονται ακόμα ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρά τις πολύ δύσκολές συνθήκες.

Στον αυτοκινητόδρομο παρέμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί για πολλές ώρες, αρκετοί με προβλήματα υγείας, σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κυκλοφοριακού χάους που οδήγησε και σε εισαγγελική παρέμβαση για την απόδοση ευθυνών,.

Xρειάστηκε τελικά η κινητοποίηση του στρατού για να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των απελπισμένων οδηγών.

ADVERTISING

“Θα αποδοθούν ευθύνες”
Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό.

Η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται. Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων.

“Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει”, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή capital.gr
Click to Hide Advanced Floating Content