Νέα καθημερινότητα από αύριο: Τα 4 νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 06:00

Νέα μέτρα θα ισχύουν στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου. Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Τις ανακοινώσεις έκαναν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία αύξηση στα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το κυριότερο από αυτά αφορά την χρήση μάσκας που καθίσταται υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ADVERTISING

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η εικόνα της πανδημίας αξιολογείται καθημερινά. Τόνισε μάλιστα ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνέλθει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου για την αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων. Τυχόν αποφάσεις για νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν

Η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και διασκέδαση και γυμναστήρια).

ADVERTISING

Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95.

Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των Χριστουγέννων που διοργανώνονται από τους δήμους.

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.

ADVERTISING

Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ (υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ως έξτρα μέτρο ανακοίνωσε ότι χορηγεί στους πολίτες δύο δωρεάν έξτρα rapid test).

Να σημειωθεί ότι τονίστηκε ότι όποιος επιχειρηματίας «πιαστεί» να έχει δεχτεί εντός της επιχείρησής του ανεμβολίαστους πολίτες, θα έχει σοβαρότατες οικονομικές κυρώσεις.

Πηγή dailymedia.com