Τρίτη δόση εμβολίου: Στους 3 μήνες για όλους τους ενήλικες (vid)

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στους 3 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά».

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το ethnos.gr οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εισήγηση ήταν για να αφορά χορηγείται η τρίτη δόση στο τρίμηνο.

ADVERTISING

Αναλυτικότερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε διάρκεια ενημέρωσης ότι “η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά”.

Αναλυτικότερα η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις.

Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

ADVERTISING

Το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το J&J παραμένει.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Ethnos.gr
Click to Hide Advanced Floating Content