Εμβόλιο κορονοϊού: Ερχεται και η 4η δόση – Το CDC «άναψε» πράσινο στις ΗΠΑ

Η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει «φουντώσει» με τους ειδικούς να τονίζουν πως είναι απαραίτητη – Πλέον, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για τέταρτη δόση.

H συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει «φουντώσει» με τους ειδικούς να τονίζουν πως είναι απαραίτητη. Πλέον, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για τέταρτη δόση καθώς αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού.

Ήδη στις ΗΠΑ, ορισμένοι ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό ή ανοσοποιητικό σε καταστολή, μπορούν να λάβουν και τέταρτη δόση εμβολίου COVID-19, όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Τα άτομα άνω των 18 ετών με «μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή» που έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου mRNA μπορούν να λάβουν τέταρτη δόση με τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna ή της Johnson & Johnson 6 μήνες αργότερα. Για τους ασθενείς αυτής της κατηγορίας, αναμνηστική θεωρείται η τέταρτη δόση, ενώ η τρίτη «επιπλέον δόση». Οι ασθενείς της ίδιας κατηγορίας που έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή reader.gr
Click to Hide Advanced Floating Content